HOOFDDORP - Een week voor de derby tegen koploper AFC '34 heeft Kolping Boys onnodige punten laten liggen. Op bezoek bij SV Hoofddorp kwam de ploeg van trainer Mark de Vries al vroeg op voorsprong, maar stond men ondanks een veldoverwicht na afloop met lege handen.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Joey Gijzen wist al na acht minuten de openingstreffer te maken, maar ruim twintig minuten later was het duel ineens gekanteld door twee onachtzaamheden in de Kolping-defensie. Achtereenvolgens Jasper-Ewout van Breemen-Schneider en Alie Sherrif profiteerden daarvan en zo stond het ineens 2-1. Kolping Boys had daarna de pech dat scheidsrechter Schipper geen strafschop zag in een overtreding op Loran Schouten, al gaf men ook bij de thuisploeg toe dat men daar goed weg kwam. Vanwege zijn protetsen kreeg schouten ook nog eens de gele kaart voorgeschoteld.

Na rust ging Kolping Boys op jacht naar de gelijkmaker. SV Hoofddorp kwam er nauwelijks nog aan te pas, maar ondanks het vele balbezit kwamen de Oudorpers ook niet tot grote kansen waardoor het bij 2-1 bleef.