ALKMAAR - Het is Alkmaar Sport gelukt om dit jaar de regiofinale van Olympic Moves naar Alkmaar te halen. Ruim 1000 scholieren van circa 70 middelbare scholen uit de regio en zelfs uit Almere en Zuid-Holland namen deel. Op donderdag 30 maart streden zij op zeven verschillende locaties in de stad om een plek in de finale in het Olympisch Stadion.

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis, in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Dit event is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste  schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst op school, in regio finales regionaal en daarna tijdens de landelijke finale nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen.

Dit jaar dus voor het eerst een regio finale in Alkmaar. De Alkmaarse wethouder Sport, Pieter Dijkman, gaf het startschot voor de finale van het meisjesvoetbal. “Het is toch uniek dat we een evenement van deze omvang in Alkmaar kunnen organiseren! Leerlingen van maar liefst 70 middelbare scholen die samen in beweging komen in zoveel mooie sportcomplexen. Dit is Alkmaar als sportstad ten voeten uit.”

De regiofinale startte in de ochtend met een spetterende opening in sportcomplex De Meent. Maarten van Luit trakteerde de leerlingen op een act Freestyle Voetbal, sponsoren schoten ballen het publiek in en een demonstratie van freestyle BMX’er Dez Maarsen bracht de energie naar grote hoogte. Vincent Thijsen, algemeen directeur Alkmaar Sport trapte met een startschot het evenement af.

Er werd gesport op zeven verschillende locaties in de stad, te weten sportcomplex De Meent, Sportpaleis Alkmaar, sportcomplex Hoornse Vaart, sportcomplex Oosterhout, TC Alkmaar, Sporthal Alkmaar Noord en Alcmaria Victrix. De leerlingen streden op één dag op de onderdelen zaalvoetbal, badminton, handbal, tennis, streetdance en softbal. De finalisten reizen op 9 juni af naar Amsterdam. De zaalvoetbal finale vindt plaats op donderdag 13 april in Arnhem.

Alkmaar bruiste tijdens deze mooie en sportieve dag. De sportonderdelen werden begeleid door enthousiaste studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Horizon college. Ook de vrijwilligers van de lokale verenigingen heetten de sporters zeer welwillend op hun sportcomplexen.