ALKMAAR - Eindelijk is het zover. Na ruim een jaar gesloten te zijn geweest, gaat het populaire Outdoorpark in Alkmaar weer open! Op dinsdag 16 mei wordt het park officieel geopend. Burgemeester Piet Bruinooge zal aanwezig zijn bij deze feestelijke gelegenheid. Vanaf woensdag 17 mei is het Outdoorpark open voor kleine en grote groepen. 

Vorig jaar besloot Alkmaar Sport het klimpark in Outdoorpark Hoornse Vaart na de winterstop definitief gesloten te houden. Uit de jaarlijkse inspectie van de klimparcoursen bleek dat het hout van de palen op de hoge niveaus was aangetast door schimmel en houtrot. Daardoor kon op deze niveaus niet meer veilig en verantwoord worden geklommen.

Plannen voor een compleet vernieuwd Outdoorpark waren er toen al. Organisator Maik Boontjes van Alkmaar Sport vertelt: “Ons idee was om een compleet vernieuwd Outdoorpark van hoogwaardige kwaliteit neer te zetten. Tijdens de planning hebben we rekening gehouden met diverse doelgroepen in verschillende leeftijdscategorieën. Het nieuwe park is uitermate geschikt voor kinderfeestjes, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Het park leent zich bij uitstek voor georganiseerde bedrijfsuitjes en andere speciale events.”

Een unieke belevenis
Outdoorpark Alkmaar is een unieke belevenis voor iedereen. Centraal in Outdoorpark Alkmaar staat de spectaculaire Obstacle Run. Alle deelnemers van dit onderdeel moeten zelf hun weg zien te vinden langs verschillende obstakels van diverse niveaus. Naast de Obstacle Run valt er onder begeleiding van enthousiaste en deskundige instructeurs van Alkmaar Sport op het terrein nog veel meer te beleven. De activiteiten lopen uiteen van Archerty Tag en Expeditie Alkmaar tot kick-bike puzzeltochten en footgolf. Voor kinderen die na alle inspanningen in het Outdoorpark een verfrissende duik in het nabijgelegen zwembad Hoornse Vaart willen nemen, bestaat de mogelijkheid om voor € 1, - per persoon extra van het bad gebruik te maken.

Outdoorpark Alkmaar beschikt tevens over een uitgebreide horecagelegenheid en biedt daarmee een compleet pakket aan inspanning én ontspanning!

Groepen
In eerste instantie zal Outdoorpark Alkmaar de focus leggen op grote en kleine groepen. Met name scholen, bedrijven en kinderfeestjes. Meer informatie over het Outdoorpark is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl