ALKMAAR - Na een oproep op Facebook waarin door Alkmaar Sport gevraagd werd om herinneringen aan het EK wielrennen op te halen, zijn de Heerhugowaardse Co Zut en zijn vrouw Riet verrast met een officieel EK wielershirt. Co en Riet werden geroemd door Jacqueline de Vré die hen dagelijks, door weer en wind, gepassioneerd buiten had zien staan om daar hun taak als verkeersvrijwilliger vol bravoure uit te voeren.Vijf dagen vol enthousiasme

Co en Riet Zut, respectievelijk 80 en 78 jaar oud, stonden vijf volle dagen door weer en wind het verkeer te regelen bij het EK Wielrennen in Alkmaar. Jacqueline de Vré vertelt in haar anekdote op de Facebookpagina van Alkmaar Sport dat het echtpaar in de stromende regen voor het Luzac College het verkeer stonden te regelen. ´´Co en Riet kwamen en af en toe naar binnen voor een praatje en een kopje koffie´´, vertelt Jacqueline. Vooral het feit dat ze beiden zo genoten van de hele entourage is haar goed bijgebleven. Wat hier zeker aan bijdroeg is dat Co goed was in verhalen vertellen, waarbij de neef van Riet, voormalig wereldkampioen wielrennen Harm Ottenbros, ook centraal stond tijdens zijn anekdote bij de opening van het Wielermuseum bij het Waagplein. “Het enthousiasme van deze man vond ik zo geweldig dat ik graag een kans maakte om hem te verrassen.” Een redenatie waar de organisatie van Alkmaar Sport zich helemaal in kon vinden.

Blij verrast
Afgelopen week was het zover. Jacqueline verraste Co en Riet en overhandigde hen het officiële EK wielershirt, waarvan er in Nederland maar een paar in omloop zijn. De ontvangers – op de fiets vanuit Heerhugowaard naar Alkmaar getogen – waren verguld met alle aandacht. ´´Het was voor ons heerlijk om een steentje te mogen bijdragen aan het fantastische EK Wielerkampioenschap. Het is een fijn gevoel om uit handen van Jacqueline en Alkmaar Sport een prachtig EK wielershirt te mogen ontvangen. We hadden dit in de verste verte niet verwacht´´, aldus de zeer blije Co.