ALKMAAR - Bij de start van het nieuwe outdoor seizoen van Outdoorpark Alkmaar beginnen woensdag 3 april ook weer de Obstacle Run Trainingen voor recreanten én ervaren wedstrijdlopers. De trainingen zijn zeer geschikt ter voorbereiding op diverse runs, maar ook te volgen als intensieve bootcamp training. Recreanten trainen om 19.30 uur onder begeleiding van een ervaren trainer, om 20.00 uur kunnen gevorderden zelfstandig de obstakels in het park bedwingen. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.outdoorparkalkmaar.nl/training.

Er is veel vraag naar de trainingen in de buitenlucht. Daarom starten de trainingen op het Outdoorpark nu de lente is begonnen al op. “Zoveel obstakels bij elkaar op een klein oppervlakte is uniek,” zegt coördinator Tom Leering van Alkmaar Sport, “en het leuke is dat iedereen mee kan doen aan onze trainingen. Bovendien zijn ze zeer geschikt ter voorbereiding op diverse runs. Dankzij het trainen van diverse technieken kan veel blessureleed voorkomen worden en verschijnt men beter voorbereid aan de start.”

Er gaan twee groepen van start, de groep ‘Recreant’ en de groep ‘Zelfstandig’. De recreantengroep traint onder begeleiding van een ervaren instructeur een uur lang diverse technieken, zoals touwklimmen, apenhang, cat crow, schippersslag en paalklimmen. Je kunt wekelijks komen trainen maar het is ook gewoon mogelijk een losse les te volgen. De groep met ervaren wedstrijdlopers traint zelfstandig in groepsverband. Ook deze training duurt een uur. “Het zijn ideale trainingen om fysiek het maximale uit jezelf te halen. Voor wie op zoek is naar een bootcamp training, maar dan nét even uitdagender, is de Obstacle Run Training een absolute aanrader.”

Kosten en aanmelden
Weer of geen weer; de Obstacle Run Trainingen vinden vanaf woensdag 3 april wekelijks plaats op het terrein van Outdoorpark Alkmaar. De training voor recreanten start om 19.30 uur, de training voor gevorderden om 20.00 uur. De prijs voor een uur recreantentraining bedraagt € 9,-. Gevorderden, die zelfstandig trainen, betalen € 5,50 per keer. Per lesgroep kunnen er maximaal 20 personen deelnemen van minimaal 16 jaar oud. Heb je ook zin om mee te doen? Kies het niveau dat bij je past en meld je van tevoren aan via de website www.outdoorparkalkmaar.nl/training.