ALKMAAR – Als onderdeel van het 100 jarige jubileum organiseert DAW op zaterdag 2 juni een waterpolotoernooi voor verschillende verenigingen uit Noord-Holland. In Alkmaar kan men zich opmaken voor een enerverende dag met in totaal zo’n vijftig wedstrijden.

Aan het 100 jarige jubileum wordt door DAW niet zomaar voorbijgegaan, de zwemvereniging organiseert vele activiteiten. Het NK Synchroonzwemmen was het eerste grote evenement in het jubileumjaar waarna er ook een uitwisseling met zusterstad Bath plaats vond. Naast het waterpolotoernooi zal er in het weekend van 1 en 2 september ook nog een feestweekend plaatsvinden.

Groots
Over twee weken maken 22 teams hun opwachting tijdens het waterpolotoernooi. ‘We verwachten met deelnemers en aanhang zo’n 300 mensen te kunnen verwelkomen’, vertelt Pieter de Boer. Als voorzitter van de waterpolo afdeling is hij nauw betrokken bij de organisatie van het eendaagse evenement. ‘Het is leuk om de kids in actie te zien en te ervaren hoe groot het plezier is bij waterpolo.’ zegt De Boer over het aanstaande toernooi.

Sfeer
Op 2 juni gaan de eerste wedstrijden om 12.00 uur van start waarna de deelnemers tot 17.00 uur in actie zullen komen. De teams worden in poules verdeeld per leeftijdscategorie. ‘We eindigen in het clubhuis van DAW waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Daarna gaan we de dag afsluiten met een barbecue.’ vervolgt De Boer. Het moet ervoor zorgen dat het een sfeervolle dag gaat worden waarmee het jubileum extra gevierd wordt. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om Waterpolo en DAW in het algemeen onder de aandacht te brengen. ‘Het is een attractieve en dynamische sport waarbij veel gebeurt’, aldus de voorzitter. ‘Daarnaast is DAW een mooie vereniging om kennis mee te maken.’

Aanmelden
De Alkmaarse zwemvereniging hoopt nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor vier gratis trainingen waarin kennis gemaakt kan worden met de verschillende sporten die bij DAW mogelijk zijn. Zwemmen, Synchroonzwemmen en Waterpolo, DAW biedt mogelijkheden voor alle leeftijden. Kijk hier voor meer informatie.