ALKMAAR - Na de eerste avond van de Wieler3daagse van Alkmaar lijkt het nu al een strijd te gaan worden tussen de Noord-Hollandse renners. In een goed gevuld Alkmaars Sportpaleis zagen de toeschouwers spectaculaire koersen. Het koppel Yoeri Havik en Cees Bol voert na de eerste avond het klassement bij de eliterenners aan, maar zij worden op de voet gevolgd door Niki Terpstra en Pim Ligthart waardoor er ook vanavond en zaterdag weer spannende ritten op het programma staan.

De tweede editie van de Wieler 3 Daagse Alkmaar lijkt nu al zeer succesvol te zijn want met goed gevulde tribunes en een goed gevulde middenterrein waar sponsors hun relaties konden uitnodigen viel er heel wat te beleven. De mix van entertainment in sport viel in goede aarde bij het publiek die konden genieten van koppelkoersen, de scratch, dernys, stayeren en nog veel meer.

Het Zaanse duo Havik/Bol lijkt bij voorbaat al favoriet met name door de ruime zesdaagse ervaring van eerstgenoemde. De concurrentie van provinciegenoten Terpstra/Ligthart, die volgend seizoen op de weg ploeggenoten van elkaar zijn bij de Franse wielerploeg Direct Energie, zorgt er echter voor dat er ook de komende twee avonden nog volop spanning is op de Alkmaarse wielerbaan.

Naast de koppelkoersen worden er in het Sportpaleis ook wedstrijden gereden voor vrouwen en stayers. Bij het stayeren achter de grote motoren blijkt Nederlands kampioen Reinier Honig vooralsnog oppermachtig. Achter gangmaker Jos Pronk gaat hij voorlopig aan de leiding in het algemeen klassement. Bij de dameswedstrijden wordt de eerste plaats op dit moment bezet door Phaedra Krol.

Zowel vanavond als zaterdagavond is er vanaf 18.00 uur wederom een uitgebreid programma op de Alkmaarse wielerbaan.