EGMOND AAN ZEE - De sporters uit Bergen, Egmond en Schoorl zullen op zaterdag 26 januari 2019 gehuldigd worden tijdens het Sportgala in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. De organiserende Stichting is momenteel bezig met het samenstellen van een jury die in begin december bijeen zal komen om tot een selectie van drie genomineerden per categorie te komen. Daarvoor is zij nog op zoek naar genomineerden in de categorieën sportman, -vrouw, -talent, -coach, -ploeg, aangepaste sporter en ‘vrijwilliger in de sport’. Dus ken je iemand of ben je iemand die in de jaren 2017 en/of 2018 een goede sportieve prestatie heeft geleverd, meld dit dan snel via info@sportersbes.nl.

Eerder organiseerde Stichting Sporters BES in 2017 een sportgala in de gemeente. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de locatie (Hotel Zuiderduin) is al vastgelegd.

Nominaties
Er worden 26 januari prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder sportman, -vrouw, -talent, -coach, -ploeg, aangepaste sporter en ‘vrijwilliger in de sport’. Ook zal aan de overkoepelende winnaar weer de wisseltrofee worden uitgereikt. “De eerste aanmeldingen komen al binnen, maar we kunnen er nog wel wat meer gebruiken. We proberen ook bij de verenigingen van buiten de gemeente te informeren of zij nog Bergense sporters willen aanmelden, niet alle sporten worden immers in de gemeente zelf beoefend.” Aldus Valerie Smit, voorzitter van de gala-commissie.

Naast de zoektocht naar genomineerden is de Sportraad ook nog opzoek naar sponsors. Nominaties kunnen doorgegeven worden via info@sportersbes.nl. Voor vragen kunt u de organisatie ook benaderen via dit mailadres.