AMSTERDAM – De damesploeg van Alkmaar Guardians slaagde er afgelopen zondagmiddag in om te winnen. Op bezoek bij US 3 ging het allesbehalve gemakkelijk, maar door een late driepunter keerde het toch met de volle buit terug naar Alkmaar, 57-59.

Net als de vorige wedstrijden tegen US was ook deze wedstrijd weer spannend en de teams waren aan elkaar gewaagd. Vanaf het begin van de wedstrijd liep Alkmaar Guardians achter de feiten aan. US begon veel feller en was veel doelgerichter dan Alkmaar. De gasten wisten desondanks op voorsprong te komen, maar door slordig te verdedigen kwam de thuisploeg toch weer langszij. US schakelde steeds erg snel over van verdediging naar aanval en Alkmaar was vaak te laat terug in de verdediging. Hierdoor werd US het scoren te makkelijk gemaakt. Met rust was dan ook de score nog gelijk: 32-32.

De tweede helft verliep niet veel anders. De Amsterdamse dames bleven druk uitoefenen op de ring van Alkmaar, hoewel de verdediging nu wel beter stond dan voor de rust. De stand ging dan ook op en neer. Pas laat in het vierde kwart kwam US vijf punten los en leek de overwinning in Amsterdam te blijven, maar Alkmaar zette nog één keer aan onder leiding van Denise Godecke. Hierdoor kwamen de Alkmaarse dames weer terug in de wedstrijd en met een verre driepunter zette Wendy Schnorbusch Alkmaar weer op voorsprong met nog achttien seconden te spelen. Zo ging de overwinning toch mee naar Alkmaar: 57-59.