ALKMAAR - De Noord-Hollandse Niki Terpstra staat in de derde editie van de Wieler 3 daagse Alkmaar (W3dA) aan de start. De renner uit Bergen is de eerste deelnemer die de organisatie van Wieler 3 daagse Alkmaar bekend heeft gemaakt.

Danny Stam, verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding van de W3dA, is trots op het feit dat Terpstra opnieuw naar de wielerbaan in Alkmaar komt. “Een wielericoon als Niki wil je altijd op je affiche hebben. Buiten het feit dat hij Nederlands beste klassieker renner is, staat hij ook altijd garant voor spektakel en vechtlust. Kortom een renner die elke organisatie aan de start wil,” vertelt Stam. Terpstra zal zich dit jaar willen revancheren voor de tweede plaats van vorig jaar. Door publieksfavoriet Terpstra werd in 2018 tot de laatste ronden tempo gemaakt, pas op het laatste onderdeel van de finale avond werd de strijd beslist en werd het voor koppel Terpstra en Pim Ligthart toch een tweede plek.

Niki Terpstra is drie dagen lang in actie te zien in het Alkmaarse Sportpaleis. Met de lancering van deze eerste naam belooft Stam een indrukwekkend deelnemersveld. Wie dit jaar de koppelpartner van Terpstra wordt is nog niet bekend.

Meer informatie

De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt plaats op 31 oktober en 1 en 2 november in Sportpaleis Alkmaar. Dit spektakel staat garant voor drie dagen spanning, snelheid en sensatie. De kaartverkoop is inmiddels geopend. Kaarten zijn voor € 15,00 te reserveren via www.w3da.nl/tickets of te koop aan de kassa van Sportcomplex De Meent Bauerfeind.