ALKMAAR - De Noord-Hollandse Niki Terpstra, momenteel woonachtig in Bergen NH, verschijnt in de 2e editie van de Wieler 3 daagse Alkmaar (W3dA) aan de start. Niki, een icoon binnen de wielerwereld, deed pasgeleden nog heel België opveren met een sensationele overwinning tijdens de Ronde Van Vlaanderen. Wedstrijdleiders Robert Slippens & Danny Stam starten met deze eerste naam aan een indrukwekkend deelnemersveld.

Volgens Danny Stam, samen met Robert Slippens verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding van de W3dA, komt Terpstra graag naar Alkmaar. “Als meervoudig Nederlands Kampioen op de baan op verschillende onderdelen heeft hij hier jaarlijks heel wat uren rond gereden. Daarnaast heeft Niki drie keer de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen en twee keer de Zesdaagse van Amsterdam. Wij gaan een sterke partner voor hem zoeken waarmee hij zeker gaat strijden voor een podium plek. Het koppel Stroetinga/Havik, winnaar van 2017, is gewaarschuwd!”

Met de lancering van deze eerste naam beloven Stam & Slippens een indrukwekkend deelnemersveld. “Normaal is deze topper onbereikbaar voor een jonge organisatie die pas zijn 2e editie ingaat. Gezien onze persoonlijke relatie en het warme gevoel dat Niki heeft met de baansport en deze wielerbaan is hij drie dagen lang te bewonderen en aan te raken in Alkmaar.”

Meer informatie
De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt plaats op 18, 19 en 20 oktober. Dit spektakel staat garant voor drie dagen top sport en entertainment voor jong en oud. De kaartverkoop is inmiddels geopend. Kaarten zijn te reserveren via www.w3da.nl/tickets.