ALKMAAR - De nieuwe zaterdagploeg van Kolping Boys, komend seizoen uitkomend in de 4e klasse, heeft nu al de eerste prijs van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel wist zondag het Kaasstad Toernooi bij Alkmaarsche Boys te winnen door in een open en spannende finale de organiserende vereniging met 3-4 te kloppen.

Dat de ervaren ploeg, meerdere spelers kwamen in de afgelopen jaren uit in o.a. de 1e en 2e klasse, komend seizoen wel eens hoge ogen kan gooien in die vierde klasse bewees men in het slotstuk van het aloude toernooi wat reeds sinds 1951 bestaat. In een mooi slotstuk van een geslaagd toernooi deed Alkmaarsche Boys, dit seizoen getraind door Bas IJsselstijn, voetballend niet zoveel onder voor de Oudorpers, maar de ervaring en slimheid gaf de doorslag.

De finale begon direct al spectaculair want na een overtreding van Kevin Stoop op Rik Klaver mocht Steven Dekker al in de openingsminuut aanleggen vanaf elf meter en scoorde koelbloedig. Dat deed Nick Korssen drie minuten later ook toen hij met een fraaie lob de keeper verschalkte en zo was het reeds 0-2. Bij Alkmaarsche Boys lijkt er dit seizoen echter meer muziek in te zitten dan de afgelopen seizoenen en de rood-wit geblokten toonden dan ook veerkracht. Daniel Mullen zorgde al snel voor de aansluitingstreffer en nog voor de rust betekende een mooi schot van Ginyo Vrede de gelijkmaker.

In de tweede helft deden beide ploegen ook niet veel voor elkaar onder, maar gaf de slimmigheid van de Oudorpers dan toch de doorslag. Invaller Raoul van der Wel, vrijdag ook al scorend tegen Alcmaria Victrix, bewijst nog steeds een neus voor de goal te hebben en liet de 2-3 aantekenen. Pal nadat de gelijkmaker van Mick Boon op advies van de grensrechter terecht wegens buitenspel werd afgekeurd gooide Jochim Berkhout vervolgens de wedstrijd in het slot. Ook een fraaie doeltreffende vrije trap van Mullen kon de Oudorpers uiteindelijk niet afhouden van het in ontvangst nemen van de felbegeerde Zilveren Kaasberrie.

In de strijd om de derde plaats bleek Alcmaria Victrix, dat vrijdag na strafschoppen verloor van Kolping Boys, een maatje te groot voor SSV. Hoewel de ploeg uit Stompetoren tot de rust stand hield met een 2-2 stand was het verschil in de tweede helft te groot en kreeg SSV voor de tweede keer in drie dagen zeven treffers om de oren (7-2)

Foto's: DP Sportfotografie