ALKMAAR - Sport-Z start maandag 19 maart met een nieuwe serie weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Tijdens de training wordt een kind handvatten aangereikt om zijn of haar weerbaarheid te vergroten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Rots & Water methodiek. De weerbaarheidstraining is te volgen in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Een lessenreeks bestaat uit 8 lessen.

Een gecertificeerde weerbaarheidstrainer werkt tijdens de training volgens de bekende Rots & Water methodiek. De resultaten die met deze trainingsmethode wordt geboekt blijken uiterst positief. Uit onderzoek komt onder meer naar voren dat een groot percentage deelnemers na afloop van de training beter voor zichzelf durft op te komen.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties, komen aan bod.

Algemene informatie

De eerste les start op maandag 19 maart in de Multischermzaal van De Meent Bauerfeind. Doelgroep is de jeugd van 8 tot 12 jaar. De les duurt van 16.00-17.00 uur. De laatste les wordt gegeven op maandag 21 mei. De kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer. Er kunnen maximaal 14 kinderen meedoen aan de training.

Inschrijving

De inschrijving geschiedt via www.sport-z.org/weerbaarheidstraining. Meer informatie over de training kunt u opvragen bij Wouter van der Klugt, info@sport-z.org of 072-5489317.