ALKMAAR - Alkmaar Sport start vanaf 18 januari 2018 met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8-12 jaar.

Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De training is te volgen in De Meent Bauerfeind.

Al enkele jaren verzorgt Alkmaar Sport Weerbaarheidstrainingen op diverse locaties in Alkmaar en omgeving. Hun gecertificeerde weerbaarheidstrainers werken volgens de bekende Rots & Water methodiek. Zij hebben daarnaast een extra opleiding gevolgd waarin het realistisch oefenen onder druk en in bedreigende situaties centraal staat. De resultaten die de trainers met hun trainingsmethode boeken zijn effectief. Uit onderzoek blijkt onder meer dat een groot percentage deelnemers aangeeft beter voor zichzelf op te kunnen komen na het volgen van de training.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Algemene informatie

De eerste les start op donderdag 18 januari 2018 in de Multischermzaal van De Meent Bauerfeind. Doelgroep is de jeugd van 8-12 jaar. De les duurt van 16.00-17.15 uur. De laatste les is op 18 maart 2018. De kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer.

Inschrijving

De inschrijving geschiedt via www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining. Meer informatie over de trainingen kunt u opvragen bij Rianne de Groot via r.degroot@alkmaarsport.nl of 072-5489317.