ALKMAAR - Alkmaar Sport en gewichtsconsulent Bianca Holvast starten maandag 17 april een nieuwe serie van het beweeg- en afslankprogramma 'Big Aqua – Een betere versie van jezelf'. Dit laagdrempelige 12-weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers naar een energiek en vitaal leven. Woensdag 5 april vindt een informatiebijeenkomst plaats in sportcomplex Hoornse Vaart. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/bigaqua.

Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor vermoeiend worden. Big Aqua helpt mensen naar een betere versie van zichzelf. In het programma - dat geschikt is voor dames en heren - staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Big Aqua duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met workshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het programma biedt handvatten die een leven lang gebruikt kunnen worden voor een energieker en vitaal leven.

Tijdens Big Aqua staat blessurevrij bewegen centraal. Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Er is een ruime keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo'n 8 tot 15 kg lichaamsgewicht verliezen. En daar blijft het niet bij. Deelnemers rapporteren dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken.

Informatiebijeenkomst

De kosten voor deelname aan Big Aqua zijn afhankelijk van de vergoeding van de zorgverzekeraar. Heeft u interesse om mee te doen, dan bent op woensdag 5 april van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via 06-28594007 of info@bblij.nl. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/BigAqua.