ALKMAAR - In september 2019 vond de officiële kick-off plaats van Life Goals Alkmaar. Vanaf toen werden twee keer per week sporttrainingen georganiseerd voor mensen met een kwetsbare achtergrond op de velden van vv Kolping Boys. Vanwege het succes van het programma zijn de activiteiten nu, nog geen jaar later, uitgebreid met een training op Outdoorpark Alkmaar, elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur. De nieuwe trainingen onder leiding van maatschappelijke sportcoaches Thomas Botman en Debby Kuijper worden nu al goed bezocht, maar ook nieuwe geïnteresseerden kunnen nog steeds instromen.

De methodiek van Stichting Life Goals Nederland is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen, en zo sport in te zetten als middel om deelnemers te versterken op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen. Stichting Sport-Z coördineert het lokale programma in Alkmaar. "Ondanks de geldende corona-maatregelen zijn de trainingen in Alkmaar zodra de regels het toestonden weer hervat. Mede door de inbreng van de maatschappelijke sportcoaches die dit flexibel maar veilig wisten in te vullen gold de Alkmaarse training onlangs nog als voorbeeld-casus voor de rest van Nederland. Dat we met nieuwe outdooractiviteiten zijn gestart biedt weer nieuwe groepen geïnteresseerden de kans laagdrempelig in beweging te komen. We passen de oefeningen uiteraard aan aan het niveau van de deelnemers. Het programma is bovendien zo opgezet dat ook vanuit andere projecten waar Sport-Z aan meewerkt en vanuit andere samenwerkingspartners deelnemers kunnen instromen," aldus Thomas Botman, mede-initiator en sportcoach van het nieuwe beweeguur bij Outdoorpark Alkmaar.

Meedoen
Het staat ieder met een kwetsbare achtergrond, bijvoorbeeld dak- en thuislozen, mensen met psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek en ex-gedetineerden, vrij de sporttrainingen te bezoeken. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. De trainingen vinden plaats op maandag (sport en spel, 10.30-11.30 uur) en vrijdag (voetbal, 15.30-16.30 uur) op de sportvelden van v.v. Kolping Boys (Beverdam). Op donderdag (outdooractiviteiten, 15.30-16.30 uur) is de nieuwe training bij Outdoorpark Alkmaar (Hertog Aalbrechtweg) te bezoeken. Meer informatie kunt u opvragen bij de Alkmaarse projectleider Pauline Sepers, via pauline.sepers@stichtinglifegoals.nl of 06-41017721.