ALKMAAR - Op zaterdag 13 mei start Alkmaar Sport met een nieuwe serie lessen Freddy Fit's Peuter- en Kleutergym. Onder begeleiding van een ervaren ALO-vakleerkracht kunnen peuters en kleuters wekelijks sporten en bewegen. De lessen worden aangeboden op zaterdagochtend; peuters samen met hun (groot)ouders van 09.30-10.15 uur en kleuters van 10.30 -11.30 uur in de gymzaal van Sportcomplex De Meent.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met sporten. Daarom besteedt Alkmaar Sport speciale aandacht aan de jonge doelgroep in Alkmaar. Voor jonge kinderen is het belangrijk om veel te bewegen. Door op speelse wijze basale motorische vaardigheden te oefenen, boekt een kind snel vooruitgang en krijgt het vanzelf plezier in bewegen. Regelmatig sporten en bewegen draagt bij aan de algehele ontwikkeling van een kind, maar is vooral ook erg leuk!

De peuter- en kleutergym reeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen, die elke zaterdagochtend worden gegeven in de gymzaal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar (Terborchlaan). 

De kinderen oefenen elke week weer nieuwe sporten en uitdagende spelletjes, zoals klimmen over hobbelbanen, klauteren en glijden, een speciaal parcours afleggen met de loopfiets en het uitvoeren van simpele balspelletjes. Natuurlijk is de Freddy Fit mascotte regelmatig van de partij. Wie de lessenreeks succesvol afsluit, ontvangt een Freddy Fit diploma. De peuters en kleuters die al eerder 8 weken hebben deelgenomen, zijn van harte uitgenodigd om deze reeks weer mee te doen, Freddy Fit heeft weer veel nieuwe activiteiten bedacht!

Aanmelden kan nu online via www.alkmaarsport.nl/peutergym of via www.alkmaarsport.nl/kleutergym De kosten bedragen €65,- per kind voor 8 lessen. Meer informatie kunt u opvragen bij Rianne de Groot, via r.degroot@alkmaarsport.nl of 072-548 93 10.