ALKMAAR - Vanaf donderdag 19 november worden er elke donderdagmiddag in Wijkcentrum de Rietschoot en woensdagmiddag in Wijkcentrum Overdie sportbuurtwerkactiviteiten georganiseerd. De lessen vinden plaats onder begeleiding van een ervaren sportdocent. Het sportprogramma, bekend onder de naam SportXtra, is bedoeld voor basisscholieren uit de wijk in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Meedoen is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

SportXtra – gratis sporten in de wijk

De Alkmaarse sportregisseurs organiseren gedurende het gehele schooljaar elke week gratis sportactiviteiten in diverse wijken in Alkmaar. Dankzij dit gratis sportaanbod krijgt elke basisscholier de kans om wekelijks te sporten. Er is veel animo voor de lessen, vandaar dat SportXtra de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groot succes. De lessen, die worden begeleid door enthousiaste sportdocenten, zijn gevarieerd. Alle sportactiviteiten worden op maat gemaakt, zodat elk kind op zijn/haar eigen niveau mee kan doen.

Afhankelijk van het weer wordt gekeken of de activiteiten buiten of binnen gehouden worden. Tijdens de vakanties (zomer, herfst, kerst, voorjaar, mei) zijn er geen activiteiten. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen kan gewoon langskomen.

Meer informatie

De wekelijkse gratis lessen in Wijkcentrum Overdie (woensdag) vinden plaats van 14.30-16.00 uur. In Wijkcentrum de Rietschoot sporten de kinderen van 14.30-15.30 uur met elkaar. Meer informatie vindt u op www.alkmaarsport.nl/sportxtra, hier staan ook alle locaties en tijden waarop in Alkmaar SportXtra wordt aangeboden.