ALKMAAR - De Wandel4daagse Alkmaar introduceert dit jaar een 2daagse die het mogelijk maakt om op de eerste twee dagen mee te wandelen. Eerder was het voor 2daagse deelnemers alleen mogelijk op de laatste twee dagen te participeren. Het populaire Alkmaarse wandelevenement vindt dit jaar plaats van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni. Met vijf afstanden over 8,5, 15, 20, 25 en 40 km is er voor iedereen een route. Op de eerste twee dagen worden prachtige routes door Bergen en Gemeente Dijk & Waard gewandeld. Vrijdag en zaterdag staan de Egmonden, Heiloo en Alkmaar centraal. Inschrijven kan via www.wandel4daagsealkmaar.nl.


Sportorganisatie Le Champion heeft ervoor gekozen, naast de populaire 4daagse, ook het 2daagse onderdeel toe te voegen om deelnemers de mogelijkheid te bieden in twee dagen het Hart van Noord-Holland te ontdekken.

Woensdag en donderdag

De 2daagse op woensdag en donderdag laat wandelaars genieten van de Molen-, bos- en duinenroute en de Stad van de Zonroute. Vanuit het centrum van Alkmaar wordt op de eerste wandeldag het kunstenaarsdorp Bergen aangedaan. Men verwondert zich in Villapark Meerwijk en kan de benen laten rusten bij de Ruïnekerk in Bergen. Onderweg worden prachtige molens en natuur gepasseerd.

Op donderdag staat de Stad van de Zonroute op het programma vanaf de Grote Kerk wordt via de visbanken, het Park Oosterhout, de Turfmarkt en het Victoriepark gewandeld. In een lange sliert wandelen deelnemers van hoogtepunt naar hoogtepunt, met onder andere het Poldermuseum, Hortus Alkmaar, de Alkmaarse Strijkmolens, Strand van Luna en natuurlijk de Stad van de Zon. Op het Canadaplein wordt beide dagen een finishfeest in een gezellig thema georganiseerd.

Vrijdag en zaterdag

De Pelgrimsroute is vrijdag het decor van de Wandel4daagse Alkmaar. De naam zegt het al, deze dag worden vele kerkjes en bijzondere, heilige locaties bezocht. Via het Heilooërbos gaat de route langs het Witte Kerkje, Landgoed Ter Coulster en Landgoed Willibrordus. De 20 kilometer en langere afstanden wandelen langs het Onze Lieve Vrouw ter Noord, de grootste Mariale bedevaartsplaats in Nederland. Vervolgens komen de 25 en 40 kilometer langs de Abdij van Egmond en TPC Heiloo. De 40 kilometer komt ook nog langs Ruïne Kasteel Egmond en de Slotkapel.

Op de laatste dag draait natuurlijk veel om de feestelijke afsluiting op het Waagplein, maar daarvoor wacht de wandelaars een prachtige route door Alkmaar en omgeving. Op zaterdag staat vooral het water centraal. Waar men ook op de route is, er is water in de omgeving. Langs de Alkmaarse grachten, het Noordhollandsch Kanaal, het Recreatiegebied Geestmerambacht, Museum BroekerVeiling en Het Rijk der Duizend Eilanden. Iedereen finisht op het Waagplein, daar wordt de wandelprestatie groots gevierd.

Inschrijven

De inschrijving is reeds geopend en kan t/m 5 juni 2024, via www.wandel4daagsealkmaar.nl.