ALKMAAR - Op donderdag 29 december organiseren de sportregisseurs van Alkmaar Sport samen met Link Projecten Games meets Sports! in sportcomplex Hoornse Vaart. Tijdens deze middag worden gamespellen en sportieve activiteiten gecombineerd tot één middag vol spektakel. Met lasergamen, FIFA, zaalvoetbal, Just Dance, maak je eigen TikTok en als hoogtepunt het trefballen met energieballen in een AR-wereld. Deze activiteit is voor meiden en jongens tussen de 12 en 17 jaar (12 t/m 14 jaar van 12.30-15.00 uur en leeftijd 15 t/m 17 jaar 15.00-17.30 uur). Gratis aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl.

Op 29 december organiseren Link Projecten en de Sportregisseurs van Alkmaar Sport samen de activiteit ‘Games meets Sports’. Tijdens deze activiteit worden er diverse gamespellen aangeboden en worden deze gamespellen ook vertaald naar sportieve activiteiten. Denk hierbij aan FIFA en zaalvoetbal, Real Life Mario Party, Fortnite en lasergamen op het Outdoorpark en TikTok filmpjes maken en dansen. Om het evenement compleet te maken komen gaming en sport samen in een augmented reality (AR) versie van trefbal.

Naast dat jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud kennismaken met gamen en sporten, sluiten verantwoord Gamen, ECV, Fysiopraktijk Elisabeth en het Jeugdfonds Sport en Cultuur aan tijdens deze dag. Het doel is dat Verantwoord Gamen in gesprek gaat met de jongeren over ‘wat is verantwoord gamen’ en hoe kun je dit op de juiste manier doen? Daarnaast zal de fysiotherapeut aansluiten om de jongeren te adviseren over de juiste zithouding. Het is tegenwoordig namelijk een veel voorkomend probleem dat kinderen/jongeren al op jonge leeftijd met rug, nek en schouderklachten bij de fysiotherapeut terechtkomen. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur sluit aan om jongeren kenbaar te maken dat zij zelf een aanvraag kunnen indienen bij een intermediair wanneer er thuis niet voldoende financiële middelen zijn om te kunnen sporten/bewegen.