ALKMAAR - Vanaf donderdag 2 februari start Alkmaar Sport met een nieuwe activiteit voor de allerkleinsten: Freddy Fit’s peutergym. Samen met hun (groot)ouder(s) kunnen jongens en meisjes in de leeftijd van 2-3 jaar een uur lang volop sporten en bewegen. De begeleiding is in handen van een ervaren ALO vakleerkracht. 

Jong geleerd is oud gedaan! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met sporten en daarom besteedt Alkmaar Sport nu ook speciale aandacht aan de jonge peuterdoelgroep in Alkmaar. Voor jonge kinderen is het ontzettend belangrijk om veel te bewegen. Door op speelse wijze basale motorische vaardigheden te oefenen, boekt een kind snel vooruitgang en krijgt het vanzelf plezier in bewegen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen, wat ook op andere vlakken tot uiting komt, bijvoorbeeld op cognitief gebied. Kortom, regelmatig sporten en bewegen draagt bij aan de algehele ontwikkeling van een kind, maar is vooral ook erg leuk!

De peutergym reeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen, die elke donderdagochtend van 10.30-11.15 uur worden gegeven in de gymzaal van sportcomplex De Meent in Alkmaar (Terborchlaan). De kinderen beoefenen elke week weer nieuwe sporten en uitdagende spelletjes onder begeleiding van de ALO-vakdocent. Wekelijks worden zij beloond voor hun inzet, en natuurlijk is de Freddy Fit mascotte regelmatig van de partij. Wie de lessenreeks succesvol afsluit, ontvangt een Freddy Fit diploma. Na de 8-weekse lessenreeks kunnen enthousiaste peuters doorstromen naar een uitgebreidere vervolgcursus.

Kom ook sporten met je (klein) kind! Aanmelden kan nu online via www.alkmaarsport.nl/peutergym. Kosten bedragen

€ 65,- per kind voor 8 lessen. Meer informatie kunt u opvragen bij Rianne de Groot, via r.degroot@alkmaarsport.nl of 072-548 93 10