Woensdag 30 november gaat Alkmaar Sport van start met een nieuwe activiteit: Freddy Fit’s kleutergym. Onder begeleiding van een ervaren ALO vakleerkracht zullen de kleuters wekelijks een uur sporten en bewegen. De lessen worden aangeboden op de woensdagmiddag, van 15.00-16.00 uur in de gymzaal in sportcomplex De Meent. Een lessenreeks bestaat uit 8 lessen, waarbij de deelnamekosten € 65,- per kind bedragen. Aanmelden kan nu via  www.alkmaarsport.nl/kleutergym

Ook voor jonge kinderen is het belangrijk om veel te bewegen. Door de basale motorische vaardigheden onder de juiste begeleiding te oefenen zal een kind snel vooruitgang boeken en veel plezier in bewegen krijgen. Het zelfvertrouwen groeit, wat ook op andere vlakken tot uiting komt en waardoor er meer positieve effecten te verwachten zijn, bijvoorbeeld op cognitief niveau. Alkmaar Sport merkt dat er de laatste tijd veel vraag is naar sportieve activiteiten voor de jonge kleuterdoelgroep, en heeft daarom de Freddy Fit Kleutergymlessen opgezet en geïntroduceerd bij de doelgroep.

De kleutergym reeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen, die op woensdagmiddag van 15.00-16.00 uur verzorgd worden in sportcomplex De Meent in Alkmaar (Terborchlaan). De kinderen beoefenen elke week weer nieuwe sporten en spelletjes onder begeleiding van de ALO-vakdocent. Wekelijks worden zij beloond voor hun inzet, en natuurlijk laat ook de mascotte Freddy Fit regelmatig van zich horen. Wie de lessenreeks succesvol afsluit ontvangt een Freddy Fit diploma. Na de 8-weekse lessenreeks kunnen de kleuters eventueel doorstromen naar uitgebreidere vervolgcursus.

Inschrijven kan online via www.alkmaarsport.nl/kleutergym. Kosten bedragen € 65,- per kind voor 8 lessen. Meer informatie kunt u opvragen bij Rianne de Groot, via r.degroot@alkmaarsport.nl of 0725489310.