Op zaterdag 26 november organiseert Alkmaar Sport de eerste Alkmaarse Baan Challenge. Een recreatieve duathlon voor zowel schaatsers als wielrenners op ijsbaan De Meent én Sportpaleis Alkmaar. Tijdens deze duathlon strijden de atleten om het grootst aantal afgelegde kilometers.

Sinds 1 april jl. exploiteert Alkmaar Sport niet alleen ijsbaan De Meent maar ook de naastgelegen wielerbaan. “Twee sportaccommodaties naast elkaar. Het inspireerde ons tot de organisatie van dit nieuwe evenement,” aldus Roy Lennings, hoofd locatie Sportpaleis. “Iedereen met een transponder, kan meedoen. Transponders zijn eventueel te leen bij De Meent tegen inlevering van een ID-kaart of rijbewijs.”

Er wordt zowel een uur geschaatst als gefietst. Na afloop worden de MyLaps resultaten uitgelezen. Wie de meeste kilometers heeft afgelegd is de winnaar van dit unieke Alkmaarse evenement en wint naast eeuwige roem 4 Special Guest tickets voor de Bauerfeind KPN Marathon die op zaterdag 14 januari 2017 verreden wordt op De Meent.

Deelnemen

Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze eerst gaan fietsen of eerst hun rondes schaatsen op de ijsbaan. Sportpaleis Alkmaar is geopend van 12.00 tot 15.00 uur en er kan geschaatst worden tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 10.00 inclusief toegang tot ijsbaan De Meent, toegang tot Sportpaleis Alkmaar, en indien gewenst een MyLaps transponder en baanfiets. Aanmelden kan bij Roy Lennings, r.lennings@sportpaleis-alkmaar.nl. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl of www.sportpaleisalkmaar.nl.