ALKMAAR - Zwembad Hoornse Vaart start in week 43 met twee nieuwe aquasporten. Aquakickboks en Aquajump staan na de herfstvakantie wekelijks op het programma in het Alkmaarse bad. Deze twee dynamische lessen zijn de nieuwste trend op het gebied van aquafitness voor mensen die fanatiek en intensief willen trainen. De kosten voor een losse les bedraagt € 8,50. Meer informatie over de aquasporten zijn te vinden via www.hoornsevaart.nl/aquasporten.

Aquakickboks: een les die je gedaan moet hebben
Aquakickboks in zwembad Hoornse Vaart is een les die je gedaan moet hebben. De weerstand van het water maakt oefeningen zwaarder, maar trainen in het water zorgt ook voor een kleinere kans op blessures en er worden honderden calorieën verbrandt. Het boksen en schoppen in het water verbetert de balans en coördinatie én tegelijkertijd werk je aan kracht en snelheid. Aquakickboks vindt plaats op woensdag van 11.15 – 11.45 uur en van 11.45 – 12.15 uur.

Aquajump: de nieuwste trend op het gebied van aquafitness
Tijdens Aquajump doe je diverse oefeningen op een trampoline die op de bodem van het zwembad staat. Onder begeleiding van deskundige instructeurs train je alle spieren in je lichaam in een keer. Iedereen die kan springen, kan meedoen met deze intensieve full-body workout. Naast het trainen van het lichaam, staat bij Aquajump vooral ook het plezier voorop. Aquajump vindt plaats op donderdag van 20.15 – 20.45 uur en op zaterdag van 12.00 – 12.30 uur.