BERGEN – In Sittardia trof HV Berdos afgelopen zaterdagavond een tegenstander met hetzelfde aantal punten en dus een interessante pot voor de ranglijst en daarmee ook een eventuele periodetitel. Uiteindelijk leed de ploeg uit Bergen een nederlaag, 34-37.

Sittardia, wat dient als opleidingsplatform voor Beneliga-ganger en meervoudig landskampioen Lions, trad aan met een grote groep jonge en fitte spelers. Iets waar Berdos enkel van kan dromen. Direct vanaf de start werd het dan ook rennen geblazen door de bezoekers uit Sittard. Een gelijk opgaande wedstrijd werd aan het publiek voorgelegd en de doelpunten werden door beide ploegen relatief eenvoudig aaneen geregen. Na wat stuivertje wisselen, en heel even een voorsprong van drie punten voor Berdos halverwege de eerste helft, ging men rusten met een 18-18 tussenstand.

In het tweede bedrijf was er eenzelfde spelbeeld, echter ontbrak het ditmaal aan scherpte bij de thuisploeg. Net niet scherp genoeg in de afronding, net niet op tijd sluiten in de dekking en ook net niet genoeg het geduld bewaren. Sittardia kwam 3 punten voor en wist dit gedurende een kwartier ook vol te houden.

In de slotfase wist de thuisploeg met nog een ultieme krachtsinspanning de score gelijk te trekken en zelf een paar tellen op voorsprong te komen, maar wederom was het net niet sterk genoeg in de dekking. Hierdoor kon Sittardia tot twee snelle doelpunten komen. Wat volgde was een eindsprint in de laatste vier minuten waarbij elk schot aan beide kanten genoeg bleek voor een goal en keeper Cor Vels helaas net niet die ene beslissende redding wist te maken. In de laatste minuut was het dan toch de keeper aan de andere kant die een vrij schot van Jos Kenter wist te keren en in de tegenstoot maakten de bezoekers de voor hen bevrijdende voorsprong van twee.

Een laatste alles of niets aanval van Berdos werd ook niet beloond en het laatste doelpunt was voor de gasten. Met een eindstand van 34-37 bekroonden zij zich tot winnaar van dit duel. ‘Het zat er zeker in de punten thuis te houden, maar het was net niet’, zei Rick Visser na afloop.

Berdos behoud wel de negende plek op de ranglijst en is momenteel de lijstaanvoerder van de 'mindere goden' uit de Eerste Divisie, op een klein gaatje van twee punten van de subtop.