ALKMAAR - Deze zomervakantie biedt Alkmaar Sport maar liefst 10 keer een snelcursus Zeemeermin zwemmen aan. De snelcursus Zeemeermin zwemmen bestaat uit 2 keer een uur les met aansluitend een kwartier vrijzwemmen als zeemeermin of zeemerman. De cursus is toegankelijk voor kinderen van 7 tot 11 jaar en wordt gegeven in zwembad Hoornse Vaart en De Hout.

Tijdens de cursus leren deelnemers zich als zeemeermin of zeemeerman behendig door het water te bewegen. In de lessen komt onder andere aan bod hoe een staart aangetrokken wordt, hoe een zeemeermin mooie slagen maakt of hoe bijvoorbeeld de zeemeermin wokkel uitgevoerd wordt. Indien de lessen met goed resultaat worden afgerond, wordt de cursus afgesloten met een diploma.

Er kan gekozen worden uit 10 verschillende cursusmomenten in zwembad Hoornse Vaart en De Hout. De lessen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar met een A- & B diploma. Ook kinderen van 10 jaar en ouder die alleen een A-diploma bezitten zijn welkom. In verband met de maat van de beschikbare staarten is de maximum leeftijd voor deelnemers aan deze cursus 11 jaar.

Meer informatie
Kosten voor de cursus bedragen € 40,00. Deelnemers betalen € 35,00 in online shop en € 5,00 euro aan de kassa wanneer de SportPas wordt opgehaald. Kinderen die reeds in bezit zijn van een SportPas kunnen de huidige pas gebruiken en krijgen € 5,00 korting. Alle materialen voor het Zeemeermin zwemmen zijn in de Hoornse Vaart aanwezig. Gebruik van deze materialen tijdens de les is bij de prijs inbegrepen. Inschrijven kan via www.hoornsevaart.nl/zeemeerminzwemmen of www.zwembaddehout.nl/zeemeerminzwemmen.