ALKMAAR - Gillingham Op 5 en 6 november werd de David Ward-Hunt Cup gehouden met deelnemers uit 9 landen. In Gillingham, Kent, Trampolinevereniging Triffis reisde met 15 springers af naar
deze grote internationale wedstrijd. In een mooie accommodatie in Medway Park sprongen 489 deelnemers hun wedstrijden. Op zaterdag de individuele voorrondes en op zondag het
synchroonspringen en de finales. Triffis was bijzonder succesvol door met 15 springers maar liefst 16 finaleplaatsen te behalen. 12 individuele en 4 synchroon. Daarnaast was er ook nog 4x prijs in een team-evenement. In totaal ging Triffis met negen gouden plakken naar huis.


Sven Mooij hoofdtrainer van Triffis : “Ik ben heel tevreden met hoe de wedstrijd is verlopen. Voor onze jonkies was dit gewoon een belangrijke wedstrijd en die hebben bijzonder goed gepresteerd en dat is altijd fijn! Voor de springers die zich normaal gesproken bezig houden met world cups of WK's en EK's was dit een mooi toernooi om weer wat ritme op te doen en het gevoel van een wedstrijd te ervaren. We hebben met die groep niet specifiek naar deze wedstrijd toe getraind, evenmin fysiek als mentaal. Dat de resultaten zo ontzettend goed waren is dan gewoon een bonus. Wat me opviel was dat vanaf 's ochtends vroeg op zaterdag er gewoon een sfeer was binnen de groep waarin iedereen zou gaan presteren dit weekend. Dat had ik wel direct al door.”


Synchroonspringen 
In het synchroonspringen werd er door Triffis twee keer goud en één keer zilver behaald.
De FIG 17 plus senior female werd gewonnen door Pascal Wiebering en Niamh Slattery (44,7) Bij de heren in de FIG klasse wonnen Jimmy Demmers en Roel Teillers met overmacht met een strak uitgevoerde oefening met een moeilijkheid van 13,2 (47,2)
Bij de klasse 17 plus Senior was er een derde plaats voor Mads Ottenbros en Nick Vonk (37,6)


Individueel springen

In het individueel springen werden er negen medailles behaald: vier gouden, vier zilveren en één bronzen.


Katie Cowles werd met een zeer sterke oefening eerste in de klasse meisjes tot en met 12 (48,030) en clubgenoot Mira Stepanova mocht het zilver mee naar huis nemen (44,480) De tienjarige Jouke Windig verraste in de klasse Jongens tot en met 12 door het brons te behalen tussen de veelal oudere concurrentie (44,810) 


Bij de Meisjes 17-18 won Niamh Slattery met overmacht goud (48,695) Roel Teillers behaalde bij de Jongens 17-18 het zilver (51,585)
In de klasse 19 plus Dames was er goud voor Pascal Wiebering (48,130) Ook in de FIG Senior klasse ging het goud naar Pascal Wiebering (50,285)
Jimmy Demmers werd tenslotte tweede in de FIG Senior klasse bij de Heren (52,615)


Overige finaleplaatsen waren er voor :
Jongens 17-18 Mads Ottenbros zevende , Nick Vonk achtste Klasse 19 plus Dames Lara Schut zevende Klasse 19 plus Heren Melvin Dokter zevende Jimmy Demmers Niamh Slattery en FIG Heren 17 plus Roel Teillers vierde.
Marisa Lema Vigo, klasse 11-12 meisjes veertiende, Martijn Reus klasse 13-14 jongens negende en Jordy Mol klasse 15-16 elfde sprongen goede oefeningen maar behaalden net geen finaleplaatsen.


Viervoudig winnares Pascal Wiebering : “Ik heb een erg leuk en gezellig weekend gehad in Engeland en ben tevreden over de resultaten, vier keer eerste, maar de oefeningen waren nog niet waar ik wil dat ze zijn. Op naar de volgende wedstrijden!”


Teams 

Per leeftijdsgroep en klasse waren er ook teamprijzen te winnen, voor deze prijzen telden de resultaten van minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers in de betreffende klasse . Door de Triffis teams werd er drie keer goud en één keer zilver gewonnen.
In de klasse meisjes t/m 12 was er goud voor Katie Cowles, Mira Stepanova en Marisa Lema Vigo. Bij de jongens 17-18 ging het goud naar Roel Teillers, Mads Ottenbros en Nick Vonk. In de 17 plus FIG Senior Female was er ook goud voor Pascal Wiebering, Lara Schut en Niamh Slattery en in de klasse FIG 17 plus Male won Triffis het zilver met Jimmy Demmers, Roel Teillers, Mads Ottenbros en Melvin Dokter.