ALKMAAR - De laatste week van juli staat bij LTC De Zes Wielen traditiegetrouw in het teken van het Victorie Open tennistoernooi. Komende zaterdag 22 juli gaat het toernooi, met meer dan 500 inschrijvingen weer van start. Het is het begin van negen dagen tennisplezier, met daarbij steevast de nodige vertier rondom de banen.


Jamilla Ladoex de Fretes is inmiddels vergroeid met het toernooi en zit reeds voor het zevende jaar in de toernooicomissie waarvan de laatste jaren als toernooidirecteur. Zij kijkt dan ook weer uit naar de komende week. Ondanks een drukke baan, met daarnaast ook nog een bestuursfunctie bij LTC De Zes Wielen vindt Ladoex de Fretes het elk jaar weer een feest om het toernooi mede te organiseren. "Ik doe het natuurlijk niet alleen, de commissie en ook alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen zijn onmisbaar."

Het Victorie Open en de omzet die daarmee gepaard gaat is belangrijk voor de vereniging. Ladoex de Fretes ziet echter ook stijgende kosten om een dergelijk evenement te kunnen organiseren. "Budgetair gezien wordt het elk jaar lastiger. Zeker na corona zie je bij diverse leveranciers en verhuurbedrijven de kosten omhoog gegaan. Toch zijn we er ook dit jaar weer in geslaagd iets moois neer te zetten"

Na de corona-jaren, waarin het toernooi met enkele beperkende maatregelen wel kon doorgaan, was er in 2022 weer een Victorie Open zoals vanouds met dagelijks vele wedstrijden en de nodige publieke belangstelling. Ondanks corona en de toenemende populariteit van padel bleek het toernooi nog steeds een gigantische trekpleister voor vele tennissers en publiek mede dankzij de gezellige sfeer waarom het Victorie Open bekend staat.

"Wij hebben dit jaar niet eens zoveel extra reclame gemaakt, maar het liep al snel weer storm met het aantal inschrijvingen. Vorige week vrijdag liep deze af en zijn we begonnen met het schema in elkaar te draaien. Uiteindelijk hebben wij nog 120 mensen moeten uitloten. Dat is natuurlijk nooit leuk. Wij willen dat iedereen aan zijn trekken komt in één of meerdere categorieën. Met name door de afwezigheidskalender, waarin deelnemers aangeven welke data en tijden zij niet kunnen, baseren we deze keuze, hoe moeilijk die ook is. Met meer dan 500 inschrijvingen in 43 onderdelen en een schema met meer dan 300 wedstrijden zitten we dan ook weer bomvol".

Dat het toernooi voor iedereen toegankelijk is blijkt wel uit de vele onderdelen. "Wij betalen geen spelers om hier te komen tennissen. Men moet het vooral leuk vinden om hier te komen, een potje tennis te spelen en daarna nog even gezellig na te zitten. De hoogste categorie bij de heren is HE3, met een schema van acht spelers, en is er ook een HD3 en GD3. Bij de dames is het met name in de lagere categorieën druk. We zien een enorme toename bij bijvoorbeeld de DE7 en DE8. Dat is een mooie ontwikkeling en kan een fraaie strijd opleveren".

Naast die sportieve strijd wordt er jaarlijks ook voor de nodige entertainment gezorgd. Zo is er de traditionele en oergezellige pubquiz en daarnaast is er twee avonden live-muziek. Op de donderdag is er een Hollandse avond met volkszanger Stef Horn en vrijdag tijdens de feestavond is er een optreden van Bob & the Blue Band en waarna de avond afgesloten door DJ Jim. "Gezelligheid gegarandeerd" aldus Jamilla Ladoex de Frets. "En natuurlijk hebben we weer onze daghap waar deelnemers en publiek kunnen genieten van een heerlijke maaltijd."

De toernooileider laat haar humeur niet beïnvloeden door de weersvoorspellingen. "Er wordt op sommige dagen wellicht wat regen verwacht de komende week, maar het verleden heeft ons wel geleerd hoe dit te managen want ook toen hebben wij mindere dagen gehad. Op de banen loopt het water na een bui altijd vrij snel weer weg en als we moeten schakelen kunnen we altijd nog op indoorbanen terecht zoals bij TPC Daalmeer. Wij hebben goede hoop dat er genoeg mooie zonnige dagen zijn en dat we er met z'n allen weer een voortreffelijke week van gaan maken!"

Het Victorie Open wordt gespeeld van zaterdag 22 juli t/m zondag 30 juli bij LTC De Zes Wielen aan de Hertog Aalbrechtweg 6 te Alkmaar.

Kijk voor het toernooischema op Toernooi.nl.
Volg Victorie Open 2023 ook via de socials: Facebook en Instagram

Op de foto de toernooicommissie met op de achterste rij vanaf links: Bram Bakkum, Winny Kloosterman en Jamilla Ladoex de Fretes met op de voorgrond Juul Vijver, Wies Stuurman en Reinout Huese. (foto: DP Sportfotografie)