ALKMAAR - Het is Tennis en Padelcentrum Daalmeer opnieuw gelukt om een geslaagd toernooi te organiseren waarbij bijna de gehele Nederlandse padeltop aanwezig was. Het Alkmaars Open dat van woensdag t/m afgelopen zondag duurde bleek een groot succes.


Graag had de organisatie net als voorgaande jaren weer een internationaal toernooi op poten gezet, maar dat bleek gezien de coronacrisis dit jaar niet mogelijk. Tijdens het Alkmaars Open P250 Padeltoernooi wist men wel vrijwel de complete Nederlandse top naar de Daalmeer te krijgen en met glans een "coronaproof" toernooi te organiseren.

Toernooileider Conrad Bel heeft inmiddels samen met voorzitter Eric de Lange al enige jaren ervaring in het organiseren van (inter)nationale toernooien op het mooie complex van TPC Daalmeer. 'We zijn blij dat we dit ondanks de moeilijke periode kunnen doen, en je merkt dat de spelers staan te popelen om weer in wedstrijdverband te kunnen spelen gezien de vele aanmeldingen en het feit dat vrijwel alle Nederlandse toppers hier aanwezig zijn.' De Lange vult aan: 'Je merkt daaraan ook dat we de nodige krediet hebben opgebouwd met het organiseren van toernooien in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd wordt er in het midden van het land (Houten, red.) ook een toernooi georganiseerd, maar je ziet toch dat de meeste topspelers voor Alkmaar kiezen.'

TPC Daalmeer heeft het padel omarmd nadat de vereniging enige jaren geleden geconfronteerd werd met een brand. Tijdens de renovatie van het complex werd er een eerste baan neergelegd, en inmiddels beschikt de club over drie padelbanen en zit ook het tennis en het rolstoeltennis in de lift en de club denkt dan ook zeker aan uitbreiding. Ook doordeweeks zijn de padelbanen dagelijks volgeboekt. 'We hebben de plannen om uit te breiden met zowel het padel als tennis al in ons hoofd, en dit willen we in de toekomst dan ook zeker gaan bewerkstelligen', aldus De Lange.

Het Alkmaars Open was dan ook zeker weer een voorbeeld dat padel op dit moment een van de snelst groeiende sporten in Nederland is. Het wedstrijdschema zat goed volgeboekt, en ondanks dat het weer af en toe wat roet in het eten gooide had Bel zijn planning weer prima op orde. 'Vrijdagavond en zaterdagochtend hebben we te maken gehad met fikse regenbuien en moesten er heel wat partijen uitwijken naar Sporthal Neckerslag in Purmerend.' Tijdens de finaledag op zondag begonnen echter alle wedstrijden op tijd en kon het publiek genieten van wat de vaderlandse top te bieden had.

Favorieten
Tijdens het toernooi maakten de favorieten in de hoogste categorieën hun rol waar. Bram Meijer, de nummer 1 op de Nederlandse ranking, speelt tijdens het toernooi met Sten Richters en zij weten op zondag de finale te bereiken door in de halve finale het duo Werner Lootsma en Sido Nijholt te kloppen. Na een spannende eerste set slaat het favoriete duo in de tweede set toe (7-6,6-0). De andere halve finale is nog spannender en daar maken Peter Bruijsten en Berend Boers er een ware thriller van door Martijn van Haasteren en voormalig Nederlands toptenniser Jasper Smit in drie sets te kloppen (7-5, 3-6, 6-4)

Daaropvolgend doen ook de favorieten in het damesdubbel wat er van hun verwacht wordt. Milou Ettekoven en Tess van Dinteren staan respectievelijk op nummer 1 en 4 op de Nederlandse ranglijst en weten in de finale te zegevieren over Kim Heneweer en Thea Voors (6-4, 6-1).

Met de herenfinale als slotstuk van een geslaagd toernooi geniet het publiek zichtbaar van hoe spectaculair padel kan zijn en zien uiteindelijk Meijer en Richters in twee sets winnen van Bruijsten en Boers (6-3.7-6).

Foto's: DP Sportfotografie