ALKMAAR - Naast het ITF tennistoernooi bij TC Alkmaar vindt er deze week nog een topsport evenement plaats in Alkmaar. Op de padelbanen van TPC Daalmeer vindt vanaf a.s. woensdag tot en met zondag het Alkmaars Open P250 padeltoernooi plaats. Het deelnemersveld van de hoogste klasse op dit toernooi bevat de totale top 20 van de Nederlandse padeltop. Deze topspelers zullen zaterdag en zondag in actie komen op het Alkmaars open.

Na de eerdere teleurstelling van het niet doorgaan van het Internationale FIP toernooi bij TPC Daalmeer als gevolg van het Corona virus, is men in Alkmaar verheugd dat er toch nog een top toernooi georganiseerd kan worden. Volgens toernooileider Conrad Bel, heeft TPC Daalmeer een goede naam opgebouwd in de padelwereld door de eerder georganiseerde internationale toernooien. De teleurstelling over het niet doorgaan dit jaar van het FIP toernooi was groot, maar het deelnemersveld van het Alkmaars open maakt veel goed al dus Conrad. De complete top 20 bij de heren heeft zich ingeschreven en ook bij de dames zijn veel teams uit de top 10 aanwezig, waaronder in ieder geval het nr. 1 koppel van Nederland. Vanaf woensdag start het toernooi voor de lagere categorieën en zaterdag en zondag komen de toppers in actie. Een mooi moment om te komen kijken naar de snelst groeiende sport van Nederland. Veel tennissers maken de overstap op dit moment naar padel en ook veel oud voetballers waaronder Robben, Van Persie en Van Bommel zijn inmiddels verslaafd aan het spelletje. Ook top tennissers doen padel er inmiddels bij, zo speelde Kiki Bertens vorige week nog op een toernooi in Volendam.

TPC Daalmeer haalde als een van de eerste verenigingen in de regio, Padel naar Noord-Holland. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. De laatste jaren maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n vierhonderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen.

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Meer over Padel leest u in het Padelmagazine. Deze is te downloaden op www.tpcdaalmeer.nl