ALKMAAR - De Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schermen 2019 vinden plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Aan dit grootste schermtoernooi in Nederland doen 340 jongeren mee tussen de negen en twintig jaar. Onder hen bevinden zich topsporters die Nederland vertegenwoordigen op EK’s en WK’s. Er wordt gestreden op de wapens degen, floret en sabel. Op beide dagen zijn er wedstrijden tussen 9 en 16.30 uur, met finales rond 12 en 16 uur en gratis schermworkshops tussen 14 en 15 uur voor het publiek. Meer informatie over het toernooi op www.njkschermen.nl.

Schermworkshops voor publiek
Schermen, iedereen kent het maar weinigen hebben een wedstrijd meegemaakt. Het is een klassieke Olympische sport, die futuristisch oogt door de witte kleding, de zilveren lopers en de onnavolgbaar snelle aanval en verdediging. Actie en reactie, tactiek en snelheid. Een schermduel lijkt chaotisch maar kent strenge regels. Op beide dagen van de NJK zijn tussen 14 en 15 uur gratis schermworkshops in de centrale hal van De Meent Bauerfeind voor het publiek. Iedereen is welkom te komen kijken naar de wedstrijden, gratis toegang, of mee te doen aan de workshops.

HollandSchermen, een van de grootste schermverenigingen van Nederland, organiseert namens de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond in 2019, 2020 en 2021 de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. www.hollandschermen.nl.