EGMOND AAN ZEE/TEXEL – Zowel White Stones als HZV/Het Vennewater beleefden een puntloze vrijdagavond. White Stones ging in eigen huis onderuit tegen Groene Ster en HZV/Het Vennewater keerde zonder punten huiswaarts.

White Stones – Groene Ster 2-6
In eigen huis is White Stones er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Groene Ster. ‘Het was een gelijk opgaand duel, hetzelfde als de voorgaande weken’, zei Jesper de Vré na afloop.

In ‘de Watertoren’ was het Groene Ster dat via Saïd Bouzambou de voorsprong nam. Nog voor rust scoorde Jelle Schut de gelijkmaker. Via Bouzambou en een eigen doelpunt liep de opponent uit Vlissingen uit naar een 1-3 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Raymond de Waard kwamen de gasten dankzij een eigen doelpunt en tweemaal Bouzambou op 2-6. De Vré: ‘Het ging gewoon prima en gelijk op, maar zij scoorden meer.’

Texel’94 – HZV/Het Vennewater 5-1
Op bezoek bij Texel’94 kwam een gehavend HZV/Het Vennewater via Dennis Leeuwenburgh op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 5-1 onderuit. ‘De eerste tien à twaalf minuten waren fantastisch’, zei Ronny Backer na afloop. In die fase kwam de ploeg uit Heiloo ook op voorsprong. ‘We hadden 0-2, 0-3 of 0-4 voor moeten staan, maar onze kansen gingen er niet in. Toen hadden zij acht à tien goede minuten en hun ballen gingen er wel in.’

Na de 3-1 ruststand liep Texel in de tweede helft, waarin Vennewater meer druk besloot te zetten, uit naar 5-1. ‘Het gevoel dat je 5-1 verliest terwijl je denkt af te stevenen op een overwinning is jammer.’