REGIO – In de derde klasse van het zondagvoetbal keerde SV Koedijk zonder punten terug uit Beverwijk. Een klasse lager slaagde De Rijp er niet in om het thuisduel tegen Sporting Krommenie winnend af te sluiten.

De Kennemers – SV Koedijk 3-0
SV Koedijk is er niet in geslaagd om punten te pakken tegen het hoger geplaatste De Kennemers. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel keek halverwege al tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat de gastheer halverwege de eerste helft op voorsprong kwam, viel zo’n tien minuten later de 2-0.

Twintig minuten na de pauze besliste De Kennemers het duel door de 3-0 te scoren. ‘Het was een terechte nederlaag. De eerste helft was matig, in de tweede helft hebben we hard gewerkt’, zei Roy Rowinkel na afloop.

De Rijp – Sporting Krommenie 1-4
‘We hebben vandaag uiteindelijk verdiend verloren’, aldus Peter van der Zwaan. De coach miste maar liefst vijf spelers door blessures, waaronder de veelscorende Mikey Hofs. Speler Nick Visser was weer terug van wintersport.

Nadat Sporting Krommenie op 0-2 was gekomen tekende Rick Schrama een minuut voor rust uit een corner voor de aansluitingstreffer. ‘In de tweede helft hadden we de eerste twintig minuten het betere van het spel en hadden we recht op de 2-2. Na miscommunicatie in de verdediging scoorden ze de 1-3. Dit was de eerste keer dat ze voor de goal kwamen’, aldus Van der Zwaan. ‘Daarna kregen wij onterecht rood van de zeer autoritaire scheidsrechter die ook al bij de 0-2 een overtreding over t hoofd zag.’ Na de 1-3 was het gespeeld en konden de gasten uitlopen naar 1-4.