ALKMAAR/ZAANDAM - In de derde klasse B zijn Koedijk en Alcmaria Victrix dit weekend met lege handen gebleven. Koedijk verloor onnodig bij het laaggeklasseerde RCZ terwijl Alcmaria Victrix met harde cijfers onderuit ging tegen VV Bergen.

Hekkensluiter Alcmaria Victrix zal alle zeilen moeten bijzetten om dit seizoen het vege lijf nog te kunnen redden. Tegen directe concurrent VV Bergen gingen de Alkmaarders flink onderuit en tevens zag men nog twee concurrenten de punten pakken dit weekend. Tegen de gasten uit Bergen kreeg de thuisploeg wederom te makkelijk de doelpunten tegen en na een 1-3 ruststand werd er met liefst 1-6 verloren. Namens Bergen scoorden Kraak (2), Robles, Bloetjes, Oldenboom en Vrasdonk alwaar Max Bakkum de Alkmaarse eer mocht redden.

Koedijk had in het uitduel bij RCZ, dat tot dusverre slechts tweemaal had gewonnen, recht op meer, maar stuitte op een uitblinkende doelman De Boer van de Zaankanters. RCZ kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Philippo, maar kort na rust tekende Kevin van Londen voor de gelijkmaker. Hooft bracht RCZ opnieuw op voorsprong en daarna was het voornamelijk Koedijk wat de klok sloeg, doch bleek De Boer een te grote sta-in-de-weg voor de geel-zwarten: 2-1.