ALKMAAR – Zowel de heren als de dames van Alkmaar Guardians gingen afgelopen zaterdag onderuit. Waar de dames het duel om de koppositie verloren, gingen de heren onderuit tegen het Helderse Zeemacht.

Alkmaar Guardians dames – BV Hoofddorp (2) 51-57
De dames van Alkmaar Guardians lieten om in punten gelijk te komen met koploper BV Hoofddorp 2. De Alkmaarders gingen met 51-57 onderuit. In het eerste kwart kwam de thuisploeg op een 4-0 voorsprong, maar verder was het Hoofddorp dat de leiding had.

In het tweede kwart, waar Hoofddorp eerst op 13-21 kwam, wist Alkmaar Guardians de achterstand om te buigen in een 29-28 voorsprong. Die was echter van korte duur, want aan het begin van het laatste kwart prijkte er een 39-48 tussenstand op het scorebord. De thuisploeg kwam wat dichterbij, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Alkmaar Guardians heren – Zeemacht (2) 65-73
In Alkmaar trof Alkmaar Guardians een volledig Zeemacht 2. ‘We konden hen goed aan in de eerste helft. Vaak speelden we onszelf vrij, maar misten we open lay-ups. Anders hadden we met rust al een gat van vijftien punten gehad’, aldus coach Adam Lenaarts. In het derde kwart ging Zeemacht over de Alkmaarders heen. ‘Ze vonden een oplossing tegen onze verdediging en wij kregen aanvallend de bal er niet in (slechts zeven punten).'

In het vierde kwart pakte de gastheer de draad weer op en al snel kwam het van negentien punten achter terug tot slechts vijf punten achter. Met nog zes minuten te gaan was er nog van alles mogelijk. ‘Daarna ging de strijd gelijk op. We hebben nog even met press iets geprobeerd, maar dat bleek helaas niet voldoende. Het is echt jammer. Drie kwarten goed spelen en jezelf dan niet belonen’, vervolgde Lenaarts. ‘Plek 3 is nu wel uitzicht verdwenen.’