REGIO – De zaterdagteams van De Foresters en Alcmaria Victrix hebben afgelopen zaterdag geen punten weten te pakken. De Foresters verloor op eigen veld, terwijl Alcmaria Victrix in een uitwedstrijd onderuit ging.

De Foresters – Wieringermeer 2-4
Tegen Wieringermeer ging De Foresters met 2-4 onderuit. ‘Het ging redelijk. De organisatie stond goed’, aldus Dennis Dijkhuis. Via Wouter Stam kwam de ploeg uit Heiloo op een 1-0 voorsprong. ‘We geven alleen te makkelijk goals weg.’

Door een eigen doelpunt en twee foute breedte ballen konden de gasten uitlopen naar een 1-3 voorsprong. Wouter Stam bracht de spanning nog wel terug, maar vlak voor tijd besliste Wieringermeer met een doelpunt uit een corner het duel.

Kwadijk – Alcmaria Victrix 3-0
Op bezoek bij Kwadijk kende Alcmaria Victrix een slecht begin. ‘We waren onder de maat en niet goed’, zei Jordy van Eekelen. Halverwege waren beide teams nog in evenwicht. ‘Na rust heb ik het omgezet van 4-4-2 naar 4-3-3 en toen begonnen we beter te voetballen en kregen we meer overwicht.’

In de eerste twintig minuten van de tweede helft kregen de Alkmaarders ook kansen en was het de betere ploeg. ‘Uit het niets maakten zij met een geweldige vrije trap de 1-0’, vervolgde de coach. Toen Kwadijk de 2-0 maakte was het duel wel gespeeld en kon de gastheer uitlopen naar 3-0.