BENNEBROEK/HAARLEM – In de laatste uitwedstrijd van het seizoen zijn zowel de heren als de dames van AMHC tegen een nederlaag aangelopen. Respectievelijk Bennebroek als Haarlem snoepten de punten af van de Alkmaarse seniorenteams.

Bennebroek – AMHC heren 2-0
“Een terechte nederlaag”, vond coach Rutger Groothuizen. De herenploeg van AMHC kwam voor rust op een 1-0 achterstand en in de tweede viel de 2-0. “We hebben de hele wedstrijd geen aanspraak kunnen maken op de overwinning en waren overal net te laat.”

Voor de coach viel er ondanks de nederlaag wel degelijk iets te genieten. Groothuizen: “Zoals al zo vaak dit seizoen heb ik genoten van onze A-spelers (Thommie van de Berg, Hidde Spoelstra en Derk Valk) die structureel met heren 1 meespelen.”

Haarlem – AMHC dames 2-1
In Haarlem speelde de damesploeg van AMHC een wedstrijd zonder belangen. “We speelden op veld 2 wat vol lag met zand. Zonder te trainen speelden we opeens op een ander veld”, zei Daniel de Vos over de omstandigheden. Daarnaast viel er het een en ander aan te merken op de scheidsrechters. “Blijkbaar was het een pot zonder belangen dus heb je mindere arbitrage er staan.”

In de eerste vijftien minuten waren de Alkmaarse hockeysters duidelijk de betere. Via een corner van Madelief Thieme kwam AMHC op voorsprong, maar verder dan de 0-1 kwam het niet. “Daarna beloonden we onszelf niet en kwamen zij onterecht op 1-1. “Rechtstreeks in de cirkel pushen zonder vijf meter gelopen. Dan knakt er iets in de ploeg”, vervolgde de coach. “In de tweede helft begonnen we beter maar kregen we zeer discutabele beslissingen tegen van de scheidsrechters. In de tweede helft werd alles tegen gefloten en ging er ook nog een goal in bij Haarlem, 2-1.”

Uiteindelijk bleef het ook bij 2-1 waardoor AMHC puntloos terugkeerde naar Alkmaar. De Vos: “Het was zeer frustrerend en onterecht. Al met al een kansloze wedstrijd voor beide partijen.”