REGIO – Afgelopen zondagmiddag wist Egmondia een punt te pakken bij VIOS W. De andere ploegen (AFC’34, Zeevogels en Alcmaria Victrix) leden een nederlaag.

AFC’34 – RKVV Velsen 1-2
“We hebben het zelf weggegeven”, vond Jordy Cretier na afloop van de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen RKVV Velsen. Via Sercan Yilmaz kwam AFC’34 op voorsprong, maar in het tweede bedrijf boog de uitploeg de score om. “We hadden de voorsprong in de eerste helft moeten uitbouwen. We hebben verloren door persoonlijke fouten en het niet afmaken van de kansen.”

VIOS W – Egmondia 0-0
Op bezoek bij concurrent VIOS W speelde Egmondia doelpuntloos gelijk. Door het gelijkspel is de ploeg van coach Johan van Wort alweer zes duels op rij ongeslagen. Komende zondag neemt de Egmondse ploeg het in eigen huis op tegen titelkandidaat FC den Helder.

Zeevogels – ZAP 0-3
“Ik zeg het echt nooit want ik vind dat we altijd naar ons zelf moeten kijken alleen in de eerste helft werden we ernstig benadeeld door de scheidsrechter”, sprak Rogier Bunink klare taal. “Twee van de drie doelpunten waren arbitrale dwalingen.” halverwege gingen de bezoekers uit Breezand met 0-3 aan de leiding.

“In de tweede helft hebben we ons van onze beste kant laten zien met goed spel en we hebben grote kansen gecreëerd, maar helaas konden we die niet afmaken”, vervolgde de coach. “Weer een nederlaag maar de tweede helft geeft vertrouwen.”

Alcmaria Victrix – KSV 1-2
Via Rick Does kwam Alcmaria Victrix op een 0-1 voorsprong, maar door twee doelpunten van Bart Velseboer verloren de Alkmaarders met 1-2. “De 1-1 was een buitenspel goal van KSV”, zei Peter de Groot na afloop. De coach was op zijn zachtst gezegd niet tevreden over het optreden van de scheidsrechter. Uiteindelijk verliet Alcmaria het veld met een nederlaag. “Een gelijkspel had een betere weerspiegeling van de wedstrijd geweest.”