REGIO – In de Derde Klasse B van het zondagvoetbal gingen Alkmaarsche Boys, Egmondia en SV Koedijk onderuit. Alle drie de teams hadden zicht op een positief resultaat, maar zagen hun tegenstander er met de punten vandoor gaan.

SVA Assendelft – Alkmaarsche Boys 3-1
Dat SVA Assendelft heel compact speelt en loert op de counter was geen geheim voor Alkmaarsche Boys. Toch kwam de gastheer na dertig seconden al op 1-0. De ploeg voerde een counter goed uit en profiteerde optimaal van miscommunicatie in de Alkmaarse defensie. ‘Dan speel je hun in de kaart. Ze gingen met elf man verdedigen en dan zijn ze er in de omschakeling razendsnel uit’, aldus Mats Blokdijk.

De 2-0 die nog voor rust viel had volgens Blokdijk wegens buitenspel moeten worden afgekeurd. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Toen Kevin Koeleman een kwartier voor tijd bij de tweede paal de 2-1 maakte mocht de ploeg weer hopen op een punt. Het gebeurde echter niet. In blessuretijd viel de 3-1.

RKAV Volendam – Egmondia 3-0
Tegen RKAV Volendam ging Egmondia met 3-0 onderuit. ‘Heel jammer. Of je nu 1-0 of 3-0 verliest maak niet uit. We hebben wat risico genomen en dat hebben we opgelopen’, zei Jos Mouwes. Toch gaf de 3-0 eindstand volgens de coach een vertekent beeld. ‘Het klinkt heel erg, maar op het veld was het niet zo erg. We hadden een gelijkspel verdiend, maar het zat tegen.’

Halverwege was het duel nog keurig in evenwicht. ‘Onze keeper Roy Broertjes heeft ons in de wedstrijd gehouden’, aldus de coach. Via Marc Min (lat) en Justin Recourt kreeg de Egmondse formatie ook zeker kansen om de score te openen. ‘In de tweede helft ging het op en neer.’ Toen Egmondia een kwartier voor tijd de bal verloor scoorde Volendam na een snelle counter de 1-0. De bezoekers gingen voor de gelijkmaker, maar zes minuten later viel de 2-0. Uit een penalty bepaalde de Volendammers de eindstand op 3-0.

SV Koedijk – Vitesse’22 2-4
In eigen huis slaagde SV Koedijk er niet in om Vitesse’22 te verslaan. ‘Wij hebben verzuimd in de eerste helft 3-1 voor te staan’, zei Roy Rowinkel. ‘We hebben honderd procent kansen gehad.’ De thuisploeg keek al snel tegen een achterstand aan. Het was Robin Bakker die de score opende, maar al snel had Koedijk via Rick de Lange de stand gelijk getrokken.

Tom Hofkamp zorgde snel na rust voor de 2-1. ‘Helaas hebben we het niet vast kunnen houden’, vervolgde de coach. ‘Wij hebben ons in de eerste helft niet beloond, maar Vitesse22 is een goede ploeg die hoog gaat eindigen. Ze hebben een hoop kwaliteit voorin en onder andere dat brak ons later in de wedstrijd op. Nadat Mats Laan de gelijkmaker had gescoord bepaalden Jort Kaandorp en Robin Bakker de eindstand op 2-4 in het voordeel van de ploeg uit Castricum.