ALKMAAR – De dames van Alkmaar Guardians werden afgelopen zaterdagavond gehuldigd ter ere van hun behaalde kampioenschap. Eerst moest het aantreden tegen JBC/Noorderhaven. Ook de heren kwamen in actie en incasseerden eveneens een nederlaag.

Alkmaar Guardians heren – VBC Akrides (2) 64-76
Na de ruime overwinning op Zeemacht van vorige week waren de heren van Alkmaar Guardians goed gestemd en vol vertrouwen om aan te treden tegen Akrides uit Velsen. De ploeg uit Velsen staat op de tweede plaats en zullen daar ook eindigen.

Na een gelijk opgaande eerste helft begon Akrides te tonen waarom zij terecht tweede staan. “Door slim samenspel goede scores liepen wij al snel achter de feiten aan” zei Roy Huberts na afloop. “Waar de afgelopen weken de ballen goed vielen werden er vanavond veel schoten en lay ups gemist.” Het resulteerde uiteindelijk in een nederlaag de Guardians, 64-76.

Alkmaar Guardians dames – JBC/Noorderhaven 56-58
Ook de dames gingen in eigen huis onderuit. Tegen JBC/Noorderhaven gebeurde dat met slechts twee punten verschil. “Het was tot het einde een goede en spannende wedstrijd. Deze keer trokken zij aan het langste eind.” zei Jeanne Godecke na afloop.

Ondanks de nederlaag mochten de basketbalsters na afloop een feestje vieren. Het behaalde kampioenschap werd gevierd.