REGIO – Eersteklasser AFC’34 nam het afgelopen zondagmiddag op tegen het SV Hoofddorp van oud-trainer Jethro Abram. Zonder succes. Ook HSV en De Foresters gingen onderuit, terwijl Kolping Boys de volle buit pakte.

AFC’34 – SV Hoofddorp 0-2
Voor AFC’34 had het duel tegen SV Hoofddorp een bijzonder tintje. Bij de bezoekers staat Jethro Abram (vorig jaar coach bij AFC’34) aan het roer. Ook zitten Boi Postma en Stefan Smal in de selectie van de opponent van afgelopen zondag. ‘In de eerste helft waren wij sterker en kregen een paar goede kansen.’ zei Brian Paul Tesselaar. ‘Daar hadden we er zeker één van moeten maken.’

Na rust raakte de Alkmaarders gaandeweg de wedstrijd wat vermoeid waardoor het tactisch steken liet vallen. Tesselaar: ‘Er ontstonden ruimtes voor de tegenstander en die straften zij af. Als wij de 1-0 hadden gescoord dan hadden wij deze wedstrijd gewonnen.’

Assendelft – Kolping Boys 0-3
Op bezoek bij Assendelft boekte Kolping Boys een 0-3 zege. ‘Eigenlijk speelden we een matige wedstrijd. We waren veel in balbezit, maar creëerden voor rust geen kans. Daarnaast hadden we mazzel bij een kans van hun die de lat trof’, aldus Thijs van den Oord. ‘Na rust scoorden we snel en konden dat vrij makkelijk uitbouwen naar 0-3.’

De doelpunten vielen via Steven Dekker, Koen de Goede en Joey Kooge. ‘Het was al met al een matige wedstrijd van onze kant, die we uiteindelijk wel verdiend wonnen. Het is echter voorbarig om ons als titelkandidaat te zien’, aldus de aanvoerder. ‘De Zouaven is met hun selectie de gedoodverfde titelkandidaat. Het zou mooi zijn als we lang bovenin mee kunnen doen.’

De Foresters – ZAP 0-3
In eigen huis leed De Foresters een 0-3 nederlaag tegen ZAP. ‘Het was ook wel vervelend. We zijn niet weggespeeld’, aldus Edwin Reder. ‘Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide teams weinig creëerden. Na een kwartier scoorden zij uit het niets de 0-1.’

Ook na de openingstreffer ging het weer gelijk opgaand. Via Barry Koppes was de ploeg uit Heiloo dicht bij de gelijkmaker, maar de doelpoging ging over de kruising. Na een te korte terugspeelbal verdubbelde ZAP de voorsprong. ‘We probeerden met man en macht te forceren en namen risico’, vervolgde de oefenmeester. Een kwartier voor tijd scoorde ZAP uit een counter de 0-3. ‘Ze wonnen wel geflatteerd. De keepers hadden weinig te doen.’

KFC – HSV 1-0
In een gelijkwaardige wedstrijd leed HSV een 1-0 nederlaag tegen KFC. ‘Diegene die het eerst zou scoren zou winnen. Het was een wedstrijd zonder kansen aan beide kanten’, zei Edwin Veenstra. ‘Voor rust waren we iets dreigender dan KFC. In de tweede helft kregen we geen echte kansen, zij kregen één kans.’

Die kans leverde KFC tien minuten na rust een doelpunt op. In de eindfase kreeg de ploeg uit Heiloo in het slotoffensief met paar corners wel wat kansen, maar het was niet genoeg om de stand gelijk te trekken. Veenstra: ‘Qua niveau was er niet veel verschil, KFC was de gelukkigste.’