DEN HAAG – Tegen de nummer twee van de Eerste Divisie ging HV Berdos onderuit. De handballers uit Bergen verloren bij WHC/Hercules met ruime cijfers, 42-23.

Misschien omdat Berdos geen verwachtingen had kon het vanaf de start eigenlijk prima meekomen met WHC/Hercules. Een zeer gelijkopgaande score waarbij Berdos wel wat meer moeite had om tot afronding te komen dan WHC. Heel even kwam Berdos op achterstand van een paar punten, maar direct wist men dit weer gelijk te trekken. Tot ergernis van de coach van de thuisploeg.

Na een time-out liet WHC dan ook zien dat het vol voor de winst ging en trok het de gashendel open. Via een 12-11 tussenstand liep het uit naar een ruststand van 20-15. Qua scoreverloop leek het alsof Berdos niet hoefde te vrezen voor een afgang en prima mee kon ballen. Hoe anders was de tweede helft. Nog voordat de Bergenaren door hadden dat het tweede bedrijf begonnen was, kon keeper Cor Vels al enkele keren rapen en werd de scoringsdrift van de gastheer ingeluid. Na zeven minuten werd de eerste Bergense goal gemaakt en na zo'n vijftien minuten pas de derde. Waar het met rust 20-15 stond, keek men nu naar een 36-18 tussenstand en was de motivatie ver te zoeken. Nog een kwartier lang zeer geforceerd handbal, waarbij het Berdos ook nog eens aan geluk ontbrak, bracht uiteindelijk een eindstand van 42-23.

Voor het seizoen werd misschien wel verwacht dat dit wekelijkse kost zou zijn. Dat is tot op heden nog niet gebeurd en Berdos draait als promovendus prima mee in de Eerste Divisie, maar deze stand laat wel heel duidelijk het verschil zien tussen de boven- en onderkant van de competitie. Vooralsnog is er nog niets aan de hand, Berdos ligt nog steeds op koers voor handhaving.