NIJMEGEN - NEC heeft vrijdagavond op het nippertje Jong AZ weten te verslaan. In eigen huis kwamen de Nijmegenaren op een 0-2 achterstand, maar wist men het duel in de slotfase volledig te doen keren.

In De Goffert was de eerste echte kans voor de gasten toen Jelle Duin op keeper Brandenhorst stuitte. Vervolgens waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar Elayis Tavsan mikte over en Javier Vet kreeg de bal niet langs keeper Mees Bakker. Op slag van rust was er de voorsprong voor Jong AZ toen Zakaria Aboukhlal een voorzet van Mo Taabouni wist te verzilveren.

Kort na de rust werd die score verdubbeld toen Yukinari Sugawara wist af te ronden na een combinatie met Aboukhlal. Vier minuten vond NEC de aansluiting toen Rangelo Janga koppend wist te scoren. NEC rook dat er meer in zat en met nog een klein kwartier op de klok kopte Thomas Beekman de gelijkmaker tegen de touwen. Kansen vielen er hierna over en weer en Jong AZ schreeuwde tevergeefs om een strafschop toen Zico Buurmeester naar de grond werd getrokken. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in toen routinier Edgar Baretto raak kopte uit een corner: 3-2.