ALKMAAR – De kansen op de derde periodetitel zijn geslonken voor Jong Holland. De Alkmaarders hebben het door de nederlaag van afgelopen zaterdag niet meer in eigen hand. Tegen ZOB kwam het tweemaal op voorsprong maar het moest de overwinning aan de gasten laten, 2-4.

‘Dit is zonde. Het ging in de eerste helft goed en na rust werd het een slijtageslag.’ zei Phuong Nguyen vlak na afloop. Door de nederlaag lijkt Jong Holland de nacompetitie voor promotie mis te lopen. Dat het ‘toetje’ aan de neus van de Alkmaarders voorbij lijkt te gaan is jammer, maar de eerste klasse is een niveau waar de ploeg nog niet naar hunkert. ‘Daar zijn wij nog niet klaar voor.’ zegt Nguyen. De selectie is te smal om mee te kunnen op een hoger niveau en tegen ZOB ontbraken Martijn Wieringa (schorsing), Thijs Vos (schorsing) en Mark Hondius (blessure) waardoor er meerdere jeugdspelers moesten worden ingepast.

Dat leek de ploeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ook op te breken. Waar er enkele spelers hun niveau niet haalde waren anderen vermoeid aangezien zij eerder op de dag met het tweede elftal hadden meegespeeld. Toch was Jong Holland voor rust de betere en wist dat al binnen tien minuten uit te drukken in de score. Een afgeslagen corner kwam terecht bij Bas Blankendaal die direct uithaalde en zijn poging binnen zag gaan. Op het moment dat de gastheer leek door te drukken kwam ZOB halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Kevin Grent kon bij de tweede paal binnen schieten. Dankzij een treffer van Alpay Alarslan ging de Alkmaarse formatie toch met een voorsprong rusten.

Na negentig minuten stond de ploeg toch met lege handen. Via Collin Coenderman, Jerry Scholten en Dennis Jansen liep ZOB uit naar een 2-4 overwinning. Het verkleinde voor Jong Holland de kansen op de derde periodetitel. Alleen als ZOB en Monnickendam volgende week tegen elkaar gelijkspelen zijn de Alkmaarders bij een overwinning zeker van de derde periodetitel. Het is echter niet het grote doel. ‘Wij hadden de doelstelling om een stabiele tweedeklasser te worden en dat hebben we overtuigend gehaald’, stelde Phuong Nguyen. De wedstrijd leverde dan geen positief gevoel op, maar over het verlopen seizoen kan een ieder bij Jong Holland alleen maar tevreden zijn. ‘We staan in de subtop en hebben lang meegedaan om de derde periode. Dit smaakt naar meer.’

Jong Holland – ZOB 2-4 (2-1)
9. 1-0 Bas Blankendaal
24. 1-1 Kevin Grent
44. 2-1 Alpay Alarslan
56. 2-2 Collin Coenderman
86. 2-3 Jerry Scholten
92. 2-4 Dennis Jansen

Jong Holland: Vanblarcum. Van der Sluijs, Wijnker, Boujenoui, Schmidt (Rooker/81). Kuiper, Van der Meer, Haanraads. Blankendaal, Alarslan, Arntz (Ilbac/81).

ZOB: Huisman. Oehlers (Scholten/76, Brouwer/92), Van Koert, Soolsma, Bosschieter (Schaasberg/65). Coenderman, Pals, Jansen, Van Os, Van Eeckhout. Grent.