ALKMAAR - De Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schermen 2021 vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 september in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. De NJK 2020 werden afgelast in verband met corona. Na ruim twee jaar kunnen 300 schermers tussen de negen en twintig jaar eindelijk weer strijden om een podiumplaats op het belangrijkste schermtoernooi in Nederland. Onder hen bevinden zich topsporters die Nederland vertegenwoordigden op EK’s 2019 en WK’s 2021. Er wordt geschermd op de wapens degen, floret en sabel. HollandSchermen organiseert de NJK namens de Koninklijke Algemene Nederlandse Schermbond.

De schermsport is vanaf maart 2019 door coronamaatregelen sterk beperkt. Toernooien werden afgelast en binnen trainen en was lang onmogelijk. Schermverenigingen trainden maanden op straat of in parkeergarages en motiveerden hun leden met creatieve scherm challenges. Het is belangrijk voor de motivatie en de zichtbaarheid van de sport dat het Nederlands kampioenschap weer georganiseerd kan worden. Op beide dagen starten er wedstrijden tussen 9 en 16.30 uur, met finales rond 12 en rond 16 uur. De finales vinden plaats in een aparte finalezaal, waar de toeschouwers de beste schermers kunnen zien duelleren om Nederlands Jeugdkampioen 2021 te worden. De resultaten zijn op de wedstrijddagen live te volgen via www.schermtoernooien.nl.

Toeschouwers zijn welkom maar moeten een ingevulde gezondheidsverklaring bij zich hebben. Kijk voor meer informatie op www.hollandschermen.nl en www.njkschermen.nl