ALKMAAR - Aanstaande zondag 25 juni vindt de 7e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. Bijna 700 deelnemers hebben van de mogelijkheid gebruikgemaakt om tegen een speciaal tarief vooraf in te schrijven voor deze toertocht. Fietsliefhebbers die ook nog mee willen doen, kunnen zich ter plaatse inschrijven bij één van de vier startlocaties in Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. Organisator Le Champion verwacht uiteindelijk meer dan 1.000 deelnemers aan de start. Voor meer informatie en tarieven kan men terecht op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

De beste manier om Westfriesland te ontdekken is over de ringvormige Omringdijk tussen het IJsselmeer en de Noordzee. Maar ook het boeiende binnendijkse gebied en de historische VOC-stadjes zijn onderdeel van de routes. Langs polders, molens, VOC steden en stolpboerderijen, culturele verrassingen en verzorgingsposten met heerlijke streekproducten.

De fietsklassieker van Le Champion start vanaf vier locaties en kent drie verschillende afstanden: 50, 80 en 135 km. Van de genietende toerfietser tot de sportieve wielrenner: voor iedereen kent de Ronde van de Westfriese Omringdijk een geschikte afstand. Stap ook op de fiets en kom genieten van deze prachtige regio!

Ter plaatse inschrijven

De online inschrijving is gesloten, maar kom vooral naar Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen of Kolhorn voor de na-inschrijving. Leden van Le Champion en de NTFU ontvangen korting op hun inschrijving. De betaling kan per pin en contant worden voldaan bij de inschrijfbalies. Kijk op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl voor meer informatie en de starttijden.