ALKMAAR - Nu het kwik langzaam stijgt en de weersvoorspellingen er goed uitzien, neemt het aantal inschrijvingen voor de RAADHUIS Pinksterun aanzienlijk toe. Dit lokale hardloopevenement, waarvan het parcours dwars door Oudorp en de Oudorperpolder loopt, trekt veel deelnemers uit Oudorp en omgeving. Inschrijving voor de 5 km, 10 km en Kinderun is nog mogelijk tot en met donderdag 17 mei.

De RAADHUIS Pinksterun, mede georganiseerd door Alkmaar Sport, belooft een tof evenement te worden. Jong en oud, beginner of ervaren; iedereen kan meedoen aan de run. Naast de sportieve insteek is ook het sociale aspect van belang. “Wat is er leuker dan met elkaar door je eigen woonomgeving te lopen?” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van de RAADHUIS Pinksterun.

Dat de Pinksterun leeft onder de hardlopers in Alkmaar, is inmiddels wel duidelijk. “De eerste startnummers vliegen inmiddels over de toonbank bij de All4Running Flagship store in Alkmaar,” vervolgt Zuurbier, “daaronder bevinden zich ook de 10 winnaars van de RAADHUIS Pinksterun Facebook-actie. Zij mogen hun startbewijs gratis afhalen. Eerst was inschrijving mogelijk tot 8 mei, maar we hebben nu al besloten extra startnummers te drukken. Vandaar dat je je nu nog kan inschrijven tot en met 17 mei.”

Inschrijving
Inschrijven voor de 5 km, 10 km en Kinderun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. De Kinderun (voor basisschoolkinderen uit groep 1 t/m 8) is geheel gratis. De start- en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys. De Kinderun start om 12.00 uur, de 5 km om 13.00 uur en de 10 km om 13.10 uur. De run sluit feestelijk af met een groot Pinksterfeest. DJ Jacco Silver is te gast, er is horeca aanwezig en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen.