ALKMAAR/AKERSLOOT/CASTRICUM - Vorig weekeinde won het team van Beentjes Judo Sport zilver op de Noord Hollandse kampioenschappen teams -12 jaar. Het team bestaat uit 7 judoka's. Het lichtste gewicht is -27 kg en de zwaarste is -50 kg.

Twee judoka's, Justin van der Zwet en Lucius Kruse traden in de voetsporen van hun vader.

Xander van der Zwet en Marcel Kruse stonden precies 30 jaar geleden in het B pupillen team en vielen ook in de prijzen, onder leiding van juf Eveline Beentjes. Dat was in de tijd van Randers.

Zondag werd er nipt verloren van de huidige kampioen van Nederland, Kenamju uit Haarlem maar er werd met dezelfde cijfers (8-6) gewonnen van het sterke team van Judo Yushi uit Nieuw Vennep. Het team van top judo Amsterdam werd met 14-0 verslagen.

In de kruisfinale moest er gestreden worden voor een finale plek tegen de poule winnaar Kenamju 2. Na overwinningen in de lichtste gewichten werd er twee keer verloren. Teun Duindam, Milan Vocking en Freek van der Aar alle drie woonachtig in Akersloot maar trainen in Alkmaar, zorgde o.a. met hun ippon (volle winst) voor een klinkende overwinning nl 12-2.

Helaas ging de finale, ondanks de winstpartijen van Lucius Kruse en Mink de Graaf (uit Castricum) weer verloren tegen kenamju 1 maar het team heeft gestreden wat het waard was en trots en blij ging iedereen de mat af. Eind mei doet het team weer mee aan de Noord Hollandse teams maar nu voor een plek op het NK.

VOOR HET EERST EEN VERENIGINGS PRIJS GEWONNEN

Afgelopen zondag werd er voor het eerst door Beentjes Judo Sport een vereniging prijs gewonnen.

Beentjes Judo Sport dat dit jaar het 5 jarig bestaan viert was goed op dreef op het Wim van Gelderen toernooi in Middenbeemster. Met drie en twintig deelnemers werd er gestreden om het goud zilver en brons. Maar dit toernooi was vooral een toernooi om ervaring op te doen. Zo stond Sem Kemp voor het eerst op een groot toernooi met zijn witte band. Aan het einde van de dag waren de tranen weg en heeft hij super goed gejudood. Zo goed dat hij met de grootste beker naar huis ging.

Vito Kassem was de jongste die ingeschreven had. Hij is vijf jaar en zit in de lichtste gewicht klasse. Ook hij ging er vol voor en won goud.

Aan het einde van de dag werden de punten opgeteld en bleek dat de Alkmaarse club de meeste punten had behaald en ontving Neal Amand de grote beker uit handen van de organisatie van Fun en Fit. Neal staat samen met Joran Polhuis iedere vrijdag op de mat om samen met Eveline Beentjes de jeugdselectie onder handen te nemen. En dat werpt zijn vruchten af.