ALKMAAR - Op eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, organiseerde Alkmaar Sport voor het eerst de RAADHUIS Pinksterun. Al enkele jaren wordt op deze dag in Oudorp een hardloopevenement georganiseerd, dit jaar met een nieuw Alkmaars tintje. Het prachtige zonnige weer trok meer dan 800 deelnemers naar het start- en finishterrein bij vv Kolping Boys, waar zij de 1,5 km (Kinderun), 5 km of 10 km renden. De enthousiaste reacties van deelnemers hebben de organisatie al doen besluiten ook volgend jaar de run weer te organiseren, en wel op zondag 9 juni 2019.

De weersvoorspellingen beloofden een prachtige dag, iets wat zondagochtend vroeg al waar bleek te worden, met een voorspoedige opbouw tot gevolg. De deelnemers konden door de soepele organisatie snel in het bezit komen van hun startnummer. Ook was het nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, waar veel deelnemers gebruik van maakten. Uiteindelijk startten iets meer dan 800 deelnemers op de 1,5 km (Kinderun), 5 km of 10 km.

Winnaars bij de mannen 5 km werd Mitchel Molenaar met een tijd van 17.30 min, gevolgd door Jesse Scheltema en Stephen Otten. Bij de vrouwen haalde Manon Kruiver na 18.02 min als eerst de finish, met als nummer twee Noa Zoon en nummer 3 Eline Runderkamp. De eerste man op de 10 km finishte na 35.15 min, dit was Jordy Vinke. Hij werd gevolgd door Walter Klanker en Nick Heijkoop. Snelste vrouw op de 10 km was Maaike Bakker (41.44 min), met daar achter Annemieke Bot en Maaike Vooren.

De kinderen renden niet op tijd, onder hen werd een kinderfeestje verloot waarbij Keet als gelukkige met de prijs naar huis ging. “Wij zijn erg blij met de sponsors en vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. We krijgen veel positieve feedback en staan wij ook open voor verbeterpunten, zodat we het evenement volgend jaar nog beter kunnen organiseren. De sfeer zat er goed in, daar heeft het goede weer zeker aan meegewerkt. Heel Oudorp stond voor mijn gevoel langs de route aan te moedigen, vanuit de tuinen werd extra water uitgedeeld en dit alles heeft zeker bijgedragen aan de motivatie van de deelnemers. Ondanks het warme weer en wat gerelateerde EHBO gevallen hebben zich gelukkig geen ernstige incidenten voorgedaan. Wij gaan zo spoedig mogelijk aan de slag met de evaluatie en de start van de organisatie voor volgend jaar!” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van het evenement vanuit Alkmaar Sport.

Uitslagen en foto’s van het evenement zijn terug te vinden op www.raadhuispinksterun.nl en de Facebookpagina. Enthousiaste deelnemers kunnen alvast de datum van volgend jaar, zondag 9 juni, in hun agenda noteren.