ALKMAARAZ heeft het contract van Mohamed Taabouni opengebroken en verlengd. Dat nieuws bracht de Alkmaarse club afgelopen woensdag naar buiten. De 17-jarige middenvelder ligt nu vast tot medio 2022.

Mohamed Taabouni kwam in 2013 in de jeugdopleiding van AZ terecht. De oud-speler van Olympia Haarlem maakte sindsdien flinke stappen en speelde afgelopen seizoen veelal in de onder 19, maar heeft ook al tien wedstrijden in Jong AZ achter zijn naam staan. Momenteel draait de middenvelder mee in de voorbereiding van de hoofdmacht. De beloning is een nieuw contract. Waar zijn vorige verbintenis tot medio 2021 liep, daar is hij nu een jaar langer aan de club verbonden.

‘Ik ben heel trots, reageerde Taabouni op de clubsite van AZ. ‘Het gaat heel snel allemaal. Ik denk dat ik mezelf het afgelopen seizoen goed heb ontwikkeld en veel heb bijgeleerd. Ook als mens. Er zijn veel mooie dingen gebeurd: ik heb mijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt en ben Europees kampioen geworden met Oranje. Van mezelf ben ik gedisciplineerd, dus ik wil mezelf blijven verbeteren en deze lijn doortrekken. Daar werk ik keihard aan. Mijn eerstvolgende doel is om op mijn 17e mijn officiële debuut te maken.’

Ook Max Huiberts reageerde via az.nl enthousiast. ‘We zijn heel blij dat we Mo’s contract met een jaar hebben kunnen verlengen’, zei de Directeur Voetbalzaken. ‘Mo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij dicht tegen de A-selectie zit, dat is als zeventienjarige bijzonder. Om die reden hebben we hem uitgenodigd om de voorbereiding met het eerste mee te draaien. Ook tijdens deze voorbereiding laat hij zien zich snel aan het niveau van de A-selectie aan te passen.’

Myron van Brederode
Eerder deze week zette jeugdtalent Myron van Brederode zijn handtekening onder een contract die hem tot 2022 aan AZ verbindt. Voor de 16-jarige aanvaller, spelend in onder 17, is het zijn eerste contract bij AZ.